"We moeten schouder aan schouder
optreden voor de belangen van
de bouwsector"

Maxime Verhagen, voorzitter Bouwend Nederland
meer informatie

Onze speerpunten

Wij maken ons in onze lobby dagelijks hard voor een vitale bouwsector die bouwt aan een duurzame vernieuwing van de leefomgeving, voor nu en in de toekomst.

bekijk onze speerpunten

Word ook lid!

  • Gratis advies op maat
  • Vele financiële ledenvoordelen
  • Uitgebreide praktijkinformatie 
  • Bouwweer, modellen en meer
meer informatie

Nieuws & actualiteit


Bouwlokalen: Samen Nul-op-de-Meter realiseren

Door Helen Visser , 02 maart 2015

Bouwlokalen: Samen Nul-op-de-Meter realiseren

Vanaf januari 2015 mogen woningbezitters of kopers 25.000 euro extra lenen als ze kiezen voor een Nul op de Meter (NOM) renovatie of nieuwbouwwoning. Technisch is NOM mogelijk, maar de ervaring leert dat Nul-op-de-Meter alleen haalbaar is al er slim wordt samengewerkt door alle partijen in het bouwproces.

Bouwlokalen, een initiatief van SBRCurnet en Bouwend Nederland, organiseert in maart en april een serie praktische gratis voorlichtingsbijeenkomsten “Samen Nul op de Meter realiseren” in uw regio.
Lees meer ›


WAS goed in deze vorm

Door Jørgen Hulsmans , 27 februari 2015

De Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) is gisteren in de Tweede Kamer behandeld onder grote belangstelling. Daarom besteedde ook ‘De Ochtend’ op Radio1 er vandaag aandacht aan. Directeur Sociale Zaken van Bouwend Nederland Joba van den Berg gaf in het programma aan dat de WAS in deze vorm de wet een goede zaak is, omdat iedereen in de keten verantwoordelijk is en blijft.


Lees meer ›


In Overijssel 20.000 woningen en grote infra-renovatie nodig

Door Herald Immink , 27 februari 2015

Overijssel staat voor grote bouw- en infra-uitdagingen. Door bevolkingsgroei en huishoudskrimp moeten er tot 2020 ongeveer 20.000 woningen worden gebouwd in de provincie. Ook moet de bereikbaarheid via spoor, water en weg flink verbeterd worden. Lees meer ›


Tientallen miljarden nodig voor infra in Zuid-Holland

Door Hessel Heins-Wunderle , 27 februari 2015

“De toekomstscenario’s verschillen iets, maar toch is duidelijk dat er 70 tot 90 miljard geïnvesteerd moet worden in de Zuid-Hollandse infrastructuur, tot 2040. Veel verouderde riolen, wegen en andere infra moeten met voorrang aangepakt worden”, zo becommentarieert Niels Ruyter, regiomanager van Bouwend Nederland (Regio Randstad Zuid) de nieuwste cijfers van het Economisch Instituut voor de Bouw.
Lees meer ›


Anders denken, zoeken en durven is toekomst van infra

Door Podium-redactie , 27 februari 2015

Anders denken, zoeken en durven is toekomst van infra

Nieuwe kansen voor de infrasector? Werk aan meer samenspel tussen markt en overheid. Denk als sector meer na over kansen. Laat je niet leiden door de politiek, maar zoek zelf de politiek op. Innoveer samen met partners en sla de handen ineen voor ontwikkelprocessen, als opdrachtgevers én opdrachtnemers. En kijk naar crowdfunding als een reële financieringsbron.   Lees meer ›


Meer nieuws