Veiligheid: Spreek elkaar aan!

Veiligheid: Spreek elkaar aan!

Veiligheid op de bouwplaats, het is de eerste prioriteit. Voor opdrachtgevers, maar ook voor opdrachtnemers. Niemand wil dat er ongelukken gebeuren. Toch blijkt in de praktijk dat er op het gebied van veiligheid nog veel te verbeteren valt. Een belangrijk aspect hierin is de onderlinge communicatie. Om open te kunnen communiceren moet je positieve en negatieve feedback kunnen geven én ontvangen. Maar niet iedereen durft feedback te geven en anderen geven hun mening wel erg recht voor z’n raap. Het is essentieel om elkaar op een juiste manier aan te spreken op veilig gedrag. In deze workshop leren medewerkers waarom aanspreken op (on)veilig gedrag zo belangrijk is, maar vooral: hoe ze effectief feedback kunnen geven en ontvangen.

Aan het einde van de workshop weet iedereen:
• Hoe ze een ander het beste kunt aanspreken;
• Hoe ze om moeten gaan met feedback.

Interessant voor…

Stuur medewerkers die direct in aanraking komen met veiligheidsaspecten naar deze workshop. Denk daarbij aan bouwplaatsmedewerkers in al hun verschillende rollen, zowel de bouwers zelf als hun leidinggevenden.

Zo ziet de cursus eruit

Tijdens het programma leren medewerkers eerst over het belang van veiligheid en elkaar aanspreken op onveilig gedrag. Vervolgens gaan ze in de praktijk aan de slag. Zo leren je medewerkers door te oefenen met een trainingsacteur en komen ze erachter wat het verschil is tussen corrigerende en constructieve feedback. Vervolgens leren ze de vier stappen die horen bij het geven van feedback.

Cursus-informatie

Datum, tijd en plaats oktober en november
Doelgroep Medewerkers die in aanraking komen met de veiligheidsaspecten.
Kosten leden € 349,- exclusief btw
Kosten niet-leden € 599,- exclusief btw

 

Geef je nu op voor deze cursus!

legend_contact
* Verplichte velden