Duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid

De AOW-leeftijd stijgt; mensen moeten langer doorwerken. Dat kan wel, maar is niet altijd makkelijk. De bouw- en infrasector biedt veel faciliteiten: Volandis, de DIA, het individueel budget.

Er zijn heel veel methodes, instrumenten, apps, checklists, voorbeelden voor plannen van aanpak om aan de gang te gaan met de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers in uw bedrijf. Maar het begint allemaal met een gesprek met uw medewerkers. En zo’n gesprek is lastig, want het gaat om een heel persoonlijke zaken, die niet iedereen even makkelijk bespreekt: hoe fit ben je, kun je over 5 of 10 jaar je beroep nog uitoefenen, wat wil je met je verdere leven…

Maar als je zo’n gesprek niet met je medewerkers voert, werken de apps, check-listen etc. ook niet en wordt het individueel budget door de medewerkers niet besteed waar het voor bedoeld is.

Daarom heeft Bouwend Nederland Academy een training ontwikkeld over hoe u het gesprek met uw medewerkers over hun gezondheid, hun toekomst, hun werkvermogen en hun ontwikkeling aan kunt gaan. U kunt hen motiveren en daarin een actieve rol spelen:

• Hoe bespreek je met een medewerker zijn toekomst bij het bedrijf: houdt deze dit werk tot zijn 67e of 68e jaar vol?
• Hoe bespreek je het werkvermogen met een medewerker?
• Hoe ga je om met lauwheid en bezwaren?
• Wat kun je doen om je medewerker het vertrouwen te geven dat hij veilig zaken kan bespreken?

Tijdens de training ga je oefenen met een acteur, zodat je vol vertrouwen en goed beslagen ten ijs komt als dergelijke gesprekken in je eigen bedrijf gevoerd moeten worden.

Klik hier voor de flyer

Met meer collega's een training volgen op eigen locatie?

Dat kan! Vraag naar onze Incompany voorwaarden en prijzen, tel: 079-3252137

Cursusinformatie

Datum, tijd en plaats volgt
Doelgroep Deze workshop is bestemd voor iedereen die functioneringsgesprekken voert of gesprekken over de duurzame inzetbaarheid van werknemers: P&O-ers, directeuren, leidinggevenden, uitvoerders etc.
Kosten leden € 349,- excl. btw
Kosten niet-leden € 599,- excl. btw

 

Geef je nu op voor deze cursus!

legend_contact
* Verplichte velden