Zeer Energiezuinig Bouwen

Zeer Energiezuinig Bouwen

Per 1 januari 2021 is (bijna) Energieneutraal Bouwen de standaard waaraan ook de Nederlandse bouwpraktijk moet voldoen. Wil jij met je bouwbedrijf straks in staat zijn om de wettelijke verplichte kwaliteit te realiseren? Dan moet je je tijdig op de ontwikkelingen voorbereiden. Door zeer energiezuinig te bouwen, kun jij je nu al onderscheiden in de markt. Belangrijk uitgangspunt hierbij is het “Passief Bouwen-principe”: eerst zorgen dat de energievraag van het gebouw minimaal is, en vervolgens kiezen voor optimale voorzieningen voor een goed binnenklimaat en het juiste comfort.

Na deze cursus weet je precies:

  • Hoe je je als manager/projectleider van een bouwbedrijf tijdig op de ontwikkelingen rondom Energieneutraal Bouwen kunt voorbereiden;
  • Hoe je de wettelijke verplichte kwaliteit kunt realiseren.

Interessant voor…

Deze cursus is vooral bedoeld voor jou als manager/projectleider als je betrokken bent bij zowel de voorbereiding, de uitvoering als de oplevering van een bouwproject.

Zo ziet de cursus eruit:

De gevolgen van Passief Bouwen voor jouw bedrijfsvoering, voorbereiding en uitvoering van het (bijna) energie neutrale project, komen tijdens deze cursus aan bod. We kijken naar de ins en outs van energiezuinig bouwen bij zowel nieuwbouw als renovatieprojecten. Daarbij zoomen we in op de randvoorwaarden en achtergronden van Passief Bouwen en (bijna) energieneutraal bouwen. Ook kijken we naar de aanscherping van de wettelijke normen en Europese regelgeving, zodat je precies weet welke eisen er straks gelden. Daar kun je nu al op inspelen! Ook bouwfysica, beschikbare rekenmethodes en comfort- en installatieaspecten komen aan bod.

Tijdens deze interactieve cursus komen praktijkvoorbeelden en valkuilen van energiezuinig bouwen ruimschoots terug. Daarnaast doorlopen we de stappen om te komen van Passief Bouwen tot bijna energieneutraal.

Cursusinformatie

Datum, tijd en plaats 2018
Doelgroep Managers en projectleiders
Kosten leden € 349,00 exclusief btw
Kosten niet-leden € 599,00 exclusief btw

 

Geef je nu op voor deze cursus!

legend_contact
* Verplichte velden