Aan de slag met…Wet Ketenaansprakelijkheid in de bouw (WKa)

Aan de slag met…Wet Ketenaansprakelijkheid in de bouw (WKa)

Wil je in de toekomst gevrijwaard zijn voor aansprakelijkheid voor loonbelasting, sociale premies en (soms) btw? Dan is alleen een bedrag op de g-rekening storten is niet voldoende. Je moet immers ook voldoen aan de regels voor vrijwarend storten. Alleen dan ben je er zeker van dat je achteraf niet meer aansprakelijk gesteld wordt voor de Wet Ketenaansprakelijkheid (Wka). In deze dagcursus krijg je concrete handvatten rondom de wet- en regelgeving en het werken met personeel.

Als je deze workshop hebt gevolgd:

  • Ken je de wet- en regelgeving omtrent WKa;
  • Heb je inzicht in het werken met onderaannemers, uitzendkrachten en buitenlandse arbeidskrachten en hoe je in de praktijk kunt toepassen;
  • Kun je aansprakelijkheid voorkomen/beperken doordat je inzicht hebt in de regels (voorwaarden) voor vrijwarend storten op de g-rekening.

Interessant voor…

De cursus is voor jou bedoeld als je bij een bouwonderneming (mede)verantwoordelijkheid draagt voor het werken met ingeleende arbeidskrachten, onderaannemers en ZZP’ers. Dit zijn bijvoorbeeld medewerkers die verantwoordelijk zijn voor de contractvormingen met onderaannemers en uitleners, administratief medewerkers of uitvoerders/projectleiders die werken op de bouwlocaties en te maken hebben met controle van (buitenlandse) arbeidskrachten.

Interactie

Tijdens de cursus is er veel interactie. Zo krijg je de kans om zelf mee te denken en mee te praten. Ook krijg je de ruimte om eigen praktijkervaringen met de cursusleider en de overige deelnemers te delen.

Met meer collega's een training volgen op eigen locatie?

Dat kan! Vraag naar onze Incompany voorwaarden en prijzen, tel: 079-3252137

Cursusinformatie

Datum, tijd en plaats 17 mei - VOL - | 18 juni, Zoetermeer 13:00-17:00 | 3 juli 13:00-17:00 Bunnik
Doelgroep Medewerkers die verantwoordelijk zijn voor contractvorming met tijdelijk personeel, bijvoorbeeld administratief medewerkers, uitvoerders/projectleiders
Kosten leden € 349,00 excl. btw
Kosten niet-leden € 599,00 excl. btw

 

Geef je nu op voor deze cursus!

legend_contact
* Verplichte velden