Wet Aanpak Schijnconstructies: wat houdt dit precies in?

Wet Aanpak Schijnconstructies: wat houdt dit precies in?

Op 1 juli 2015 trad de Wet Aanpak Schijnconstructies (WAS) in werking. Deze wet zorgt voor een marktconforme beloning voor werknemers en daarmee een eerlijke concurrentie tussen bedrijven. Het belangrijkste onderdeel van de wet is de introductie van een ketenaansprakelijkheid voor loon. Wat houdt dit in? Werknemers - waar ook in de keten - kunnen stapsgewijs uiteindelijk bij de hoofdaannemer en zelfs de hoofdopdrachtgever, verhaal halen wanneer zij niet of niet voldoende betaald zijn. Elke schakel in de keten kan maatregelen nemen om zijn/haar risico's te beheersen.

Als je deze training hebt gevolgd weet je:

  • Wat de WAS allemaal regelt;
  • Welke gevolgen de WAS heeft;
  • Hoe je het risico van onderbetaling kunt verkleinen en de gevolgen hiervan kunt vermijden.

Interessant voor…

Inkopers, personeelsmanagers, vestigingsmanagers, directieleden of andere functies waarin je met inkoop en onderaanneming te maken hebt. De training is geschikt voor elk bedrijf dat diensten inkoopt. Denk bijvoorbeeld aan een onderaanneming, maar ook aan schoonmaakbedrijven, cateringbedrijven, bedrijven voor groenvoorziening et cetera.

Zo ziet de training eruit

Deze interactieve training van een halve dag bestaat uit een gedeelte theorie en een gedeelte praktijk. In het theoretische gedeelte krijg je een uiteenzetting over de WAS (Wat is nieuw? Wat verdwijnt?) en handige tips en trucs om de negatieve gevolgen te voorkomen. Het door Bouwend Nederland ontwikkelde protocol in combinatie met enkele contractuele bepalingen, kan hierbij helpen. In het praktische gedeelte werk je concrete casussen uit. Je krijgt de kans om zelf mee te denken en mee te praten. Ook krijg je de gelegenheid om voorvallen uit jouw eigen praktijk met de trainingleider en de overige deelnemers te delen.

Met meer collega's een training volgen op eigen locatie?

Dat kan! Vraag naar onze Incompany voorwaarden en prijzen, tel: 079-3252166.

Cursusinformatie

Datum, tijd en plaats Heb je interesse? laat het ons weten, bij voldoende deelnemers gaat de training door.
Doelgroep Inkopers, personeelsmanagers, vestigingsmanagers of directieleden die met inkoop en onderaanneming te maken hebben.
Kosten leden € 279,- (excl. btw)
Kosten niet-leden € 379,- (excl. btw)

 

Geef je nu op voor deze training!

legend_contact* Verplichte velden