Afdeling Achterhoek

De afdeling Achterhoek is gesprekspartner naar de gemeentelijke instanties en behartigt uw belangen op lokaal niveau. Contacten met samenwerkingsverbanden worden onderhouden, evenals het contact met opleidingsinstituten. Leden van Bouwend Nederland kunnen op vrijwillige basis lid worden van een lokale afdeling. Binnen uw regio bent u vrij om een afdeling te kiezen bij wie u zich wilt aansluiten. Bij de regionale afdeling kunt u collega's ontmoeten en praktijkervaring uitwisselen.

WW in de Achterhoek dit jaar en komend jaar verder omlaag
Eind september 2017 ligt het aantal WW-uitkeringen in de Achterhoek bijna een kwart lager dan een jaar geleden. Ook voor heel 2017 en 2018 verwacht UWV dat de WW daalt, in de Achterhoek nog sterker dan landelijk. Eind september waren er in de Achterhoek 5.614 WW-uitkeringen. Dat zijn er 1.711 minder dan vorig jaar en betekent een daling van 23,4%. De daling in de Achterhoek is sterker dan landelijk. Dit beeld blijft voorlopig zo.
Download de Regionale Maandcijfers Arbeidsmarktinformatie
Bron: UWV

Regio in Beeld
Ieder jaar wordt rond oktober verslag gedaan van de ontwikkelingen en knelpunten binnen de arbeidsmarktregio. Het rapport, Regio in Beeld, laat zien hoe de regio Achterhoek er voorstaat als het gaat om de arbeidsmarkt.
Bron: UWV

Scoor met Techniek
Op woensdag 8 november organiseren voetbalvereniging "Betaald voetbal De Graafschap B.V." en bedrijven uit de Gebouwde Omgeving het event “Scoor met Techniek”. Het event is gericht op leerlingen HAVO-3 en VMBO 3-4. In stadion de Vijverberg laten regionale bedrijven zien hoe talent zich kan ontwikkelen in de Gebouwde Omgeving. De leerlingen kunnen kennismaken met alle beroepen die in deze boeiende sector een rol spelen.

Digitaal dashboard Basiscijfers Jeugd geactualiseerd
Op 23 oktober hebben SBB en UWV het digitale dashboard van de Basiscijfers Jeugd geactualiseerd. Deze keer heeft er een update plaats gevonden van de volgende data:
• WW-instroom
• Niet-werkende werkzoekenden
• Werkhervatting na WW
• Gestarte beroepspraktijkovereenkomsten (bpvo’s)
• Erkende leerbedrijven
• Regionale stagependel
Jongeren profiteren van de aantrekkende economie: ze belanden minder snel in de WW. Dat blijkt uit de nieuwe Basiscijfers Jeugd.
Bron: S-BB/ UWV