BNR Bouwmeesters

BNR Bouwmeesters is een radioprogramma voor professionals in alle facetten van de bouw, infra en ruimtelijke ordening, maar laat ook de ‘gewone’ luisteraar horen welke huzarenstukjes door Nederlandse bouw- en infrabedrijven worden geleverd en wat er bijvoorbeeld komt kijken om een groot project van de grond te krijgen. Bouwend Nederland is sponsor van dit programma. U kunt het wekelijks beluisteren van 15.30 tot 16.00 uur op BNR Radio. Wilt u weten op welke frequenties? Kijk dan op deze pagina.

Het programma kent een harde en een zachte kant. In de harde kant doen ‘techneuten’ en ingenieurs van zich spreken. Het gaat bijvoorbeeld over het bouwen en renoveren van bruggen, tot de innovatie van asfalt of een energieleverende weg. Van de uitdagingen van de Noord-Zuidlijn tot de staat van onderhoud van onze infrastructuur. Ook woning- en utiliteitsbouw krijgen een duidelijke plek.

En inrichting van de ruimte kent ook een menselijke, zachtere, kant. Wat moet er bijvoorbeeld allemaal gedaan worden bij het ontwerpen en bouwen van een nieuwe woonwijk? Welke gevolgen heeft dat voor omwonenden? Wat moet er rond grote steden allemaal gebeuren om grote infrawerken goed te laten verlopen? Uitzending gemist? BNR Bouwmeesters wordt herhaald op woensdag om 22.30, donderdag om 02:30 uur en om 05:30 uur, zaterdag om 18:00 uur, zondag om 10:30 uur en om 19:30 uur.

Nieuws & actualiteit