Zie Civiel: ontdek het op een civiel bouwproject!

De bouw heeft het: die bijzondere factor die het vak zo interessant maakt. Een vak dat in de basis technisch is. Unieke civiele constructies maken we zichtbaar in de omgeving: bruggen, tunnels, viaducten, kademuren, stormvloedkeringen, sluizen, parkeergarages, industriële kolossen en nog veel meer.

Samen met de opdrachtgever maken we een complexe constructie. Dit kan boven- en ondergronds zijn. Er komt van alles bij kijken. Vele deskundigen spelen daarbij een rol: calculatoren, ontwerpers, vaklieden, managers, organisatoren, omgevingsmanagers, veiligheidskundigen en noem maar op. De bouw heeft vele facetten. Werken in de bouw biedt veel uitdagingen. Je bent heel zelfstandig, terwijl je toch bij een hecht team hoort. Via Zie Civiel krijgen leerlingen de kans om een kijkje te nemen op unieke civiele bouwplaatsen.

Zie Civiel op een echte bouwplaats!

De Vakgroep Civiele Betonbouw van Bouwend Nederland biedt in samenwerking met Civilion excursies naar civiele bouwprojecten aan voor groepen in de laatste jaren van het voortgezet onderwijs: vmbo, havo 4 of vwo 5 en leerlingen van technische mbo opleidingen. We kunnen groepen tot maximaal 25 personen ontvangen. Deze excursies zijn gratis.

Het programma van een half dagdeel duurt maximaal 4 uur. Het bestaat uit de volgende onderdelen:

  • Presentatie over werken in de civiele bouw
  • Presentatie over het bouwproject
  • Rondleiding over het project (indien nodig wordt voor helmen en andere beschermingsmiddelen gezorgd)
  • Afsluiting

Je gaat het maken

In de bouw- en infrasector hebben we veel mensen nodig. Volgens de laatste cijfers zelfs 40.000 in de komende vijf jaar. Dat zijn dus 8.000 per jaar! Er is veel werk te doen, voor allerlei mensen zoals denkers en doeners, makers, uitvinders en wereldverbeteraars. Daarom moeten we wel jongeren interesseren voor een loopbaan in de bouw: een groeiende en boeiende sector. Met uitdaging, innovaties en carrièreperspectief. Daarom: www.jegaathetmaken.nl.

Deelnemende projecten 2017-2018

Informatie projecten