Amsterdam Woont: voortaan ook nieuwbouw uit de regio

Door Redactie, 12 januari 2018

Amsterdam Woont: voortaan ook nieuwbouw uit de regio

Nieuwbouwsite volgt woningzoekenden en slaat vleugels uit naar regiogemeenten

De druk op de woningmarkt in Amsterdam is enorm. Veel woningzoekenden wijken daarom uit naar de regio voor een huis. Amsterdam Woont, de site met nieuwbouwaanbod uit Amsterdam, gaat daar in 2018 op inspelen door ook uit regiogemeenten nieuwbouwaanbod te presenteren. Tegelijkertijd gaat het platform de snel groeiende groep nieuwsbrieflezers (inmiddels 26.000) aanbod op maat bieden, passend bij hun woonwensen. Het uiteindelijke doel: één online platform met alles over nieuwbouw uit de hele Metropoolregio Amsterdam, waarbij nieuwsbrieflezers aanbod ontvangen dat naadloos past bij hun voorkeuren en zoekgedrag.

Elke gemeente een eigen landingspagina

De regionalisering gaat er als volgt uitzien. Elke gemeente uit de Metropoolregio Amsterdam die zich bij Amsterdam Woont aansluit, krijgt op amsterdamwoont.nl een eigen landingspagina. Daarop staan onder meer het actuele nieuwbouwaanbod in die gemeente, eventuele zelfbouwkavels, het laatste nieuwbouwnieuws en informatie over wijken en voorzieningen. Allemaal overzichtelijk bij elkaar, verfraaid met mooie foto’s, impressies en video’s. Voor de bezoekers ‘voelt’ het alsof zij op een lokale nieuwbouwsite zitten. Maar de pagina is onderdeel van het grotere Amsterdam Woont. Een van de voordelen daarvan is dat aan de websitebezoekers die niet vinden wat ze zoeken, vergelijkbaar aanbod kan worden gepresenteerd uit een naburige gemeente. Dat geldt dus ook voor mensen die in eerste instantie in Amsterdam zoeken. Ook zij krijgen straks suggesties voor vergelijkbaar aanbod elders.

Business intelligence: match tussen bezoeker en aanbod

Behalve regionaliseren gaat Amsterdam Woont ook personaliseren. Omdat de vele duizenden nieuwsbrieflezers een profiel hebben ingevuld, weet het platform wat hun woonwensen zijn. Met een nieuwe business intelligence tool gaat Amsterdam Woont aan die profielen waarderingen toekennen. Hoe meer gegevens zijn ingevuld en hoe vaker de nieuwsbrieflezer de website bezoekt, hoe completer het profiel, hoe beter aan hem of haar passend nieuws en nieuwbouwaanbod zal worden gepresenteerd via mailings op maat. Woningzoekenden hebben hierdoor meer kans aanbod te vinden dat bij hen past. Tegelijkertijd halen de aanbieders via Amsterdam Woont veel meer kansrijke leads binnen. Het personaliseren gaat overigens in kleine stapjes. De eerste stap, in de eerste helft van 2018 te zetten, bestaat uit mailings met aanbod in Amsterdam, in Amsterdam en omgeving en in de hele regio. Daarna worden de mailings steeds verder verfijnd. Dit kán ook, omdat de profielen steeds meer verrijkt worden, bijvoorbeeld met data vanuit het clickgedrag.

Eén online etalage voor het nieuwbouwaanbod

Amsterdam Woont is een samenwerkingsverband van zo’n zestig woningmarktpartijen, de gemeente Amsterdam en de Metropoolregio Amsterdam. Het doel: woningzoekenden één (online) etalage bieden met het nieuwbouw-, renovatie- en zelfbouwaanbod in Amsterdam en dus voortaan ook de regio. Het aanbod (koopwoningen en vrije sector huurwoningen) komt uit de database van Het Nieuwbouw Platform, waarbij tal van ontwikkelaars zijn aangesloten. De site groeit hard, met nu maandelijks zo’n 80.000 bezoekers, inmiddels bijna 26.000 nieuwsbrieflezers (elke maand komen er zo’n 500 tot 1.000 bij) en dik 18.000 fans op Facebook. Met de uitbreiding naar de regio zullen nog meer mensen bij Amsterdam Woont voor nieuwbouwaanbod terechtkunnen.

Netwerkevents en delen van kennis

Behalve dé site voor consumenten die in Amsterdam en/of de regio een nieuwbouwwoning zoeken, is Amsterdam Woont ook hét business-to-business platform voor nieuwbouwaanbieders in en rondom de hoofdstad. Zo deelt het platform marktkennis en organiseert het regelmatig netwerkevents op bijzondere locaties.Contactpersoon bij dit bericht

Jan Overtoom

Regiomanager Randstad Noord