GPS-Buddy introduceert nieuw voertuigvolgsysteem

Door Elize Benard , 22 februari 2018

GPS-Buddy introduceert nieuw voertuigvolgsysteem

GPS-Buddy, trendsetter op het gebied van fleet- en assetmanagement, introduceert een nieuw voertuigvolgsysteem. Dit low-end systeem voorzien van een OBD II-connector is snel en eenvoudig in ieder voertuig te installeren. Bovendien is het systeem met haar afmetingen van 6,7 cm bij 5 cm zeer handzaam. De combinatie van het kleine formaat en het installatiegemak zorgt ervoor dat dit systeem o.a. zeer geschikt is voor bedrijven met een snel veranderend wagenpark. Ook voor situaties waarbij incidenteel de rit van een voertuig moet worden gevolgd, zoals bij proefritten, biedt het OBD-systeem een uitkomst.

Desmond van Kooten, sales director bij GPS-Buddy vertelt: “In de bouwsector zijn veel kleinere ondernemingen met twee of drie personeelsleden actief. Er wordt vaak nog gewerkt met papieren opdrachtbonnen en is er veel telefonisch contact tussen de medewerker op locatie en kantoor om de actuele locatie van een medewerker te achterhalen. Voor deze ondernemers is de aanschaf en inbouw van een volwaardig ritregistratiesysteem vaak een te grote investering; het OBD-systeem geeft hun de kans om laagdrempelig in te stappen.”

Het low-end systeem kan in elke auto met een OBD-aansluiting worden ingezet. Aansluiten is niet veel meer dan een stekker in de connector steken. Hierdoor kan de OBD Connector ook makkelijk worden ingezet als er gebruik wordt gemaakt van een leenauto of van vervangend vervoer. Via de GPS-Buddy webportal of app is te zien waar de voertuigen zich bevinden. Op basis van die informatie kunnen ‘ad-hoc aanvragen’ gericht worden ingepland en eventuele vragen van klanten direct adequaat worden beantwoord. Telefonisch contact met een medewerker op locatie is niet meer nodig om te zien waar deze zich bevindt. De vraag ‘wanneer kan ik uw medewerker of de monteur verwachten?’ kan daardoor snel en doeltreffend worden beantwoord. Dit zorgt uiteindelijk voor een grote verbetering van de geboden dienstverlening en bovendien een afname van het telefoonverkeer.

Als lid van Bouwend Nederland profiteert u van 25% korting op hardware en accessoires en 40% korting op installatie, instructie en inbouw. Voor meer voordelen en informatie kunt u terecht op de pagina van onze partner GPS-Buddy.Over de auteur

E (Elize) Benard

Adviseur Dienstverlening Binnendienst