Nieuwe afdeling Noord-Holland Noord bruist van de energie en de plannen

Door A.L. (Lenneke) Neef , 07 maart 2018

De eerste bijeenkomst van de afdeling Noord-Holland Noord, op dinsdag 6 maart, stond vooral in het teken van kennis maken; met elkaar en met de plannen voor de toekomst.

De nieuwe afdeling bestaat sinds 1 januari, toen gingen de afdelingen West-Friesland en het oude Noord-Holland Noord samen. Onder meer omdat een grotere club voor grotere slagkracht zorgt, meer kan bewerkstelligen richting politiek, gemeentes en provincie. Noord-Holland Noord ziet zich dan ook niet als vooral alleen een gezelligheidsclub, maar wil nadrukkelijk iets betekenen richting de politiek. De leden, er waren er maar liefst zo’n 60 bij deze eerste bijeenkomst, werden van harte uitgenodigd om met het bestuur mee te denken over de invulling daarvan.

Meedenken en meedoen
De oproep aan de leden past helemaal in de doelstelling van de nieuwe afdeling om zich in de komende vijf jaar te ontwikkelen tot een actieve en vooruitstrevende vereniging die voor de leden een meerwaarde creƫert op kennisniveau en aanwas nieuw personeel.
Speerpunten die het bestuur benoemde waren onder meer collegialiteit, instroom, duurzaamheid, Bouwoverleggen en samenwerking in de keten. En heel nadrukkelijk de samenwerking met Jong Bouwend Nederland. Om de doorstroom te bevorderen worden twee maal per jaar een gezamenlijke activiteit georganiseerd.
Alles bij elkaar een positieve eerste contactbijeenkomst in Heerhugowaard die vooral een sfeer ademde van actieve betrokkenheid.Over de auteur

A.L. (Lenneke) Neef