P&O-professionals Noord-Holland Noord delen kennis en ervaringen

Door A.L. (Lenneke) Neef , 09 maart 2018

Zinvolle discussies werden er 8 maart weer gevoerd tijdens het P&O-overleg van de afdeling Noord-Holland Noord op 8 maart. Onder meer de aankomende AVG leverde veel gespreksstof op.

Dat ze met hun bedrijf aan de slag moeten met de nieuwe regelgeving rondom privacy, daar waren de deelnemers van het P&O-overleg van NHN het wel over eens. Rekenen op uitstel na uitstel zoals met de wet DBA is simpelweg te riskant. Maar de conclusie was ook dat het best lastig is om het bedrijf goed in te richten op de Algemene Verordening Gegevensbescherming die per 25 mei wordt ingevoerd. AVG bevat immers best wel wat zaken die haaks staan op andere regelgeving. “Jammer genoeg is er nog geen pasklaar antwoord op alle vragen”, verzuchtte Lenneke Neef, adviseur Sociale Zaken bij Bouwend Nederland regio Randstad Noord. “Maar het is goed om zorgen te delen met elkaar en samen te kijken hoe je omgaat met de situatie.”

CAO, pensioen en SROI
Naast de privacywet stonden ook de CAO onderhandelingen op de agenda. Lenneke Neef kon de P&O-adviseurs op de hoogte brengen van de actuele stand van zaken. Ook de actualiteiten op pensioengebied kwamen aan de orde. Remco Visser van BPF bouw was uitgenodigd om daar een korte presentatie over te geven.
Een goede discussie was er ook over de SROI-verplichtingen, een onderwerp dat door de P&O-professionals zelf op de agenda was gezet. Veel gemeenten hebben een ander beleid op dit gebeid, en dat maakt het ook lastige materie om mee te werken. Onder meer tips over wat voor mensen je kunt aandragen om aan SROI-verplichtingen te voldoen, welke experts en adviseurs te benaderen en voorbeelden over hoe specifieke zaken aan te pakken maakten er een waardevol stukje kennisdeling van.

Voor meer informatie of aanmelding voor het P&O overleg of andere contactgroepen in de regio Randstad Noord kunt u contact opnemen met Lenneke Neef, adviseur Sociale Zaken, Regio Randstad Noord, l.neef@bouwendnederland.nl 020 - 575 67 00.Over de auteur

A.L. (Lenneke) Neef