Nieuwe bestuursleden: Marten Kreeft en Zwiep Vermeulen

Door Redactie, 14 juni 2018

Nieuwe bestuursleden: Marten Kreeft en Zwiep Vermeulen

Bouwend Nederland heeft twee nieuwe bestuursleden. Marten Kreeft versterkt sinds 13 juni het Dagelijks Bestuur. Zwiep Vermeulen, zie foto, is op dezelfde dag benoemd als lid van het Algemeen Bestuur.

Zwiep Vermeulen

Zwiep Vermeulen is commercieel directeur van de Vermeulen Groep. Op 13 juni is hij benoemd als bestuurslid van het Algemeen Bestuur. Hij neemt het stokje over van Dennis van der Werff. “Ik denk dat ik van toegevoegde waarde ben, omdat ik zaken vanuit de infrakant kan bekijken. Ik wil er vooral voor zorgen dat ook het midden- en kleinbedrijf voldoende aandacht krijgt. Je ziet bijvoorbeeld dat grote opdrachtgevers als provincies hun aanbestedingen momenteel zo op de markt brengen, dat het midden- en kleinbedrijf er niet meer voor in aanmerking komt. De eisen zijn zo hoog, dat alleen het grootbedrijf eraan kan voldoen. Dat vind ik een kwalijke zaak, omdat specialistische bedrijven met jarenlange ervaring hierdoor niet meer als hoofdaannemer aan de slag kunnen.

Als bestuurslid hoopt Van der Meulen het belang van het midden- en kleinbedrijf te kunnen behartigen. Een ander belangrijk onderwerp voor hem is de samenwerking tussen opdrachtgever en opdrachtnemer. “Dat heeft met de Marktvisie te maken, waar ik een groot voorstander van ben. Je ziet dat samenwerken in de goede zin van het woord nu al veel oplevert. Zeker in deze tijd, waarin het personeelsbeleid onder druk staat, is het belangrijk om begrip te creĆ«ren bij opdrachtgevers. Dat doe je door met elkaar in gesprek te blijven.”

Marten Kreeft

Marten Kreeft, op foto rechts, is op 13 juni benoemd als bestuurslid van het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland. Hij verkocht ruim twee jaar geleden zijn Bouwbedrijf Kreeft en ontwikkelt sindsdien met Ibrox Projecten bij voorkeur projecten met een maatschappelijke bestemming. Daarnaast is hij onder andere bestuurslid van ReVaBo Oosterbeek, een regionale vakopleiding. Kreeft wil die kennis van vakopleidingen graag inzetten voor meer instroom in de bouw. “Net als iedereen maak ik mij zorgen over hoe we goed personeel kunnen behouden in de bedrijfstak. Ik wil me in het Dagelijks Bestuur met name inzetten voor samenwerking tussen opleidingen en het bedrijfsleven.”

Want in die samenwerking ligt volgens Kreeft de oplossing voor het tekort aan bouwers. Bijvoorbeeld door initiatieven als de Bouwinspiratiedag, waar basisschoolkinderen kunnen proeven aan technische beroepen. “Een ander mooi voorbeeld is de ontwikkeling van een innovatievloer op een ROC-school in mijn regio Ede. Hier komt binnenkort het bedrijfsleven naar de school in plaats van andersom. Bedrijven die nu bereid zijn energie in samenwerking met scholen te steken, staan straks ook vooraan als de leerlingen voor de bouw kiezen. Ik wil me daar graag hard voor maken.”

Wilt u weten wie er in het Algemeen Bestuur van Bouwend Nederland zitten? Klik dan hier.
Bekijk hier de leden van het Dagelijks Bestuur van Bouwend Nederland.