14 juli: InfraCafé Doorlatende verharding in de stedelijke omgeving

Door Helen Visser , 19 juni 2015

14 juli: InfraCafé Doorlatende verharding in de stedelijke omgeving

Door toenemende wateroverlast en extremer weer passen we in Nederland steeds vaker doorlatende verharding toe op wegen. Het gratis “InfraCafé Doorlatende verharding in de stedelijke omgeving” op 14 juli a.s. in Utrecht biedt een korte, praktische introductie in de meest recente praktijktoepassingen doorlatende verharding.


Het kan gaan om een waterbergende weg: waterbergende bestrating met waterpasserende of waterdoorlatende stenen. Of andere oplossingen voor het bufferen en vertraagd afgeven van regenwaterafvoer. Maar hoe pakken deze uit in de praktijk? Hoe goed werkt de doorlatende verharding die we toepassen op de Nederlandse straten? Met welke oplossingen tackelen we het risico op wateroverlast en -schade?

Tijdens het gratis InfraCafé wordt u in korte tijd bijgepraat door experts uit het vak. Hierbij staat niet de theorie, maar een praktische insteek centraal. Na een korte uitleg over mogelijke verhardingen, laten we zien welke toepassingen er in de praktijk al zijn. Vervolgens zoomen we in op de vraag hoe je de capaciteiten van de diverse verhardingen kunt meten, en gaan we naar buiten om zo’n meting in de praktijk te zien.

Het gratis InfraCafé Doorlatende verharding in de stedelijke omgeving vindt plaats op 14 juli a.s. van 13:00 -17:00 aan de Burgemeester Norbruislaan 17 te Utrecht.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden "InfraCafe Doorlatende verharding in de stedelijke omgeving"


DUURZAAMHEID KLIMAATADAPTATIE BEBOUWD GEBIED

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager