Jong Bouwend Nederland - Bovenop radioactief afval staan

Door Yvonne van Zijl , 18 juni 2015

Dat maakt niet iedereen mee. De leden van JBN regio Zuid en Randstad Zuid wel! De excursie naar de Centrale Opslag voor Radioactief Afval (COVRA) op 17 juni bleek zeer interessant en leerzaam.

COVRA is gevestigd in Vlissingen en dat maakte het zowel voor JBN RZ als RRZ een geschikte locatie om te bezoeken. Plv directeur Ewoud Verhoef presenteerde indrukwekkende beelden van de bouw van deze opslagfaciliteit waarin enorme hoeveelheden wapening en beton zijn verwerkt. Tijdens de rondleiding bezochten we gebouwen waar laag en hoog radioactief afval wordt verwerkt en opgeslagen. De uitgebreide veiligheidsvoorzieningen maken dat dat zonder problemen kan maar het was bijzonder om daar tussendoor en overheen te kunnen lopen. Uit de vele vragen aan de gastheer bleek wel dat er veel belangstelling voor het onderwerp en het gebouw was.

Ledenvergadering

Voorafgaand aan de rondleiding was er een korte ledenvergadering voor JBN regio Zuid. Bestuurssamenstelling, financiƫn en activiteten zijn doorgenomen. Uit een inventarisatie voor te organiseren activiteiten in 2016 bleek dat er met name belangstelling is voor een meerdaagse excursie/reis, logistiek en IT.Over de auteur

Y. (Yvonne) van Zijl

Beleidsmedewerker