Schrijf uw renovatieproject in voor de Duurzaam Bouwen Awards

Door Helen Visser , 02 juli 2015

Schrijf uw renovatieproject in voor de Duurzaam Bouwen Awards

Wie een duurzaam renovatieproject heeft, kan daarmee een Duurzaam Bouwen Award winnen. Dat is dé prijs voor organisaties die overtuigend laten zien wat zij op het gebied van duurzaam bouwen hebben bereikt. In het komend seizoen gaat speciale aandacht naar ‘verduurzaming van de bestaande voorraad’.

“Verduurzamen en toekomstbestendig maken van bestaande woningen en utiliteitsgebouwen is een grote uitdagingen voor de bouw- en vastgoedsector” aldus de organisatoren. “Het Energieakkoord is sterk gericht op het energiezuinig maken van bestaande gebouwen. Daarnaast speelt duurzaam materiaalgebruik en het verder stimuleren van de Circulaire Economie een steeds grotere rol bij bouwprojecten. Doel van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards in 2015/2016 is het verkiezen van die organisaties die tot nu toe het beste slagen in het oppakken van deze twee grote uitdagingen.”

Inschrijven kan vanaf nu, tot en met 24 januari 2016. In maart worden de Duurzaam Bouwen Awards uitgereikt in vier categorieën:
Categorie 1: Gemeente / Regio: beoordeling o.a. op resultaten duurzaam bouwen beleid naar corporaties, commerciële vastgoed sector en particulieren en gerealiseerde duurzame renovatieproject(en) maatschappelijk of ander gemeentelijk vastgoed
Categorie 2: Woningcorporatie: beoordeling o.a. op voorbeeldig (regisserend) opdrachtgeverschap en gerealiseerde duurzame renovatieproject(en)
Categorie 3: Bouwpartij: beoordeling o.a. op voorbeeldige ketensamenwerking bij ontwikkeling en/of uitvoering en gerealiseerde duurzame renovatieproject(en)
Categorie 4: Partij met een Nul-op-de-meter renovatieaanpak voor gestapelde bouw

Bij alle inzendingen moeten duurzame resultaten aangetoond zijn met een landelijk erkend instrument.

Spraakmakend                                                                                                                                            De organisaties die beloond worden, hebben de meest overtuigende integrale aanpak en spraakmakende resultaten op het gebied van duurzame renovaties van de bestaande voorraad. Categorie 4 is verbonden met het EU project NeZeR, dat internationaal kennis deelt en ontwikkelt over bijna-energieneutrale-gebouwrenovaties (BENG). Voor deze categorie kunnen partijen en/of consortia inschrijven die een energiezuinig renovatieplan hebben voor een bestaand appartementengebouw.

Meer informatie en inschrijven                                                                                                               Rond 8 februari worden de genomineerde deelnemers bekend gemaakt. Op 22 maart 2016 vindt de uitreiking van de Duurzaam Bouwen Awards plaats tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam. Meer informatie en inschrijven: www.duurzaambouwenawards.nl

Inschrijven kan tot en met 24 januari 2016, rond 8 februari worden vervolgens de genomineerden bekend gemaakt. Op 22 maart 2016 vindt de uitreiking plaats van de Duurzaam Bouwen Awards, tijdens Building Holland in de RAI Amsterdam.

De Awards worden mogelijk gemaakt door, Bouwend Nederland, VNG, Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, Ministerie van Infrastructuur en Milieu en Duurzaam Gebouwd. W/E adviseurs verzorgt de organisatie.


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW DUURZAME BOUWPROCESSEN

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager