Energiebespaarlening: daar zit werk in

Door Helen Visser , 03 augustus 2015

Energiebespaarlening: daar zit werk in

Kent u de (VvE) Energiebespaarlening al? Met deze regeling kunnen huizenbezitters of VvE’s tegen een aantrekkelijke rente geld lenen voor het realiseren van energiebesparende maatregelen. De Energiebespaarlening is niet alleen gunstig voor huizenbezitters, maar kan voor de bouwsector ook werk opleveren.

De lening bestaat sinds begin 2014 en uit ervaring blijkt dat bouwondernemingen die hun klanten informeren over de lening, daar vaak extra werk uit halen. Zo zijn klanten eerder geneigd om met de lening meerdere maatregelen in een keer te laten uitvoeren. Het loont dus om huizenbezitters goed te informeren! Dat kan onder andere door de folder ‘Ik investeer slim met de Energiebespaarlening’ mee te nemen in uw informatiepakket. Deze folder bestelt u kosteloos op de website Ikinvesteerslim.nl.

Energiebesparende maatregelen

Onder de Energiebespaarlening vallen negentien energiebesparende maatregelen zoals zonnepanelen, isolatie, hoogrendementsbeglazing en HRe-ketels etc. Consumenten kunnen een bedrag tussen de 2.500,- en € 25.000,- lenen. Bij de VvE Energiebespaarlening gaat het om bedragen van minimaal € 25.000,- en maximaal € 5.000.000,-.

Beeld en teksten voor uw eigen site

Op de website vindt u ook banners, beelden en webteksten die u gratis voor eigen gebruik kunt downloaden. Bovendien staat er een link naar de Energiebespaarlening-app, waarmee u uw klanten kunt wijzen op de besparing versus de kosten van bepaalde maatregelen. Houd er wel rekening mee dat de kredietwaarschuwing van de AFM van toepassing kan zijn.

Meer weten over de Energiebespaarlening?

De Energiebespaarlening is een initiatief van het Nationaal Energiebespaarfonds. Bel met uw vragen gerust met het Nationaal Energiebespaarfonds op 033 253 9600 of mail naar: ikinvesteerslim@svn.nl.


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager