BIM ook van belang voor jouw bedrijf?

Door Arjan Walinga , 02 oktober 2018

BIM ook van belang voor jouw bedrijf?

Is BIM het nieuwe modewoord in onze sector? Nee, steeds meer bedrijven BIM-men en halen daar voordeel uit. Ook MKB-ers. Kom naar het BIM bouw Buffet en laat je inspireren en informeren over wat BIM voor je bedrijf, klanten en samenwerkingspartners gaat betekenen. Want door BIM blijf je aantrekkelijk voor werknemers én opdrachtgevers en dat is in deze tijd van krapte op de arbeidsmarkt van groot belang, juist ook voor middelgrote en kleine ondernemingen. Maar wat is het precies en wat betekent het voor mijn bedrijf, opdrachtgevers, ketenpartners en werknemers? De aankomende serie Bouw- en Infrabuffetten is volledig toegespitst op dit thema. Zo bent u snel op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen.

Wat is de toegevoegde waarde om bij een project vooraf alles eerst 3D in een digitale omgeving te ontwerpen vóórdat de eerste spade de grond in gaat of de eerste hamer ter hand wordt genomen? Bekend is natuurlijk dat Building Information Modelling(BIM) helpt onnodige fouten te voorkomen, dat het kosten drukt en samenwerking in de bouwketen versterkt. Maar het helpt ook mensen naar je bedrijf te trekken en ze te binden. Op de MBO’s en HBO’s wordt de toekomst van de branche immers opgeleid in dit soort technieken. Dus als bedrijf moet je er dan ook mee werken wil je een aantrekkelijke werkgever zijn en ook in de toekomst nog goed vakbekwaam personeel hebben. “Ook als MKB’er, want anders lopen ze linea recta door naar de grootbedrijven en laten ze de kleinere bedrijven links liggen.” In de plenaire sessie van de buffetten vertelt Dik Spekkink de algemene principes van werken met BIM zodat je goed voorbereid je workshops in kan gaan.

Programma BIM Bouwbuffetten

Ontvangst: 15.30-16.00 uur
Plenair: 16.00-17.00 uur
Pauze: 17.00-17.15 uur
Workshop 1 17.15-18.00 uur
Dinerbuffet 18.00-18.45 uur
Workshop 2 18.45-19.30 uur

Na het plenaire deel wordt aan de hand van de fases in het bouwproces vertelt hoe BIM ingezet wordt. U kunt 2 van deze 3 workshops volgen.

Workshops

 1. Bim for sale (DW Animations)
  BIM is de nieuwe efficiënte manier van werken in de bouw, waarbij bouwwerken eerst digitaal 3D gebouwd en mogelijk getest worden. Maar daar begint het voor veel bouwbedrijven met particuliere en zakelijke klanten niet mee. Want zien is geloven en dat kan je met BIM eenvoudig realiseren. Met BIM maak je je klantwens virtueel alvast waar in een realistisch 3D model. Dat helpt een klant vaak over de streep en vergemakkelijkt ontwerpkeuzes. DWanimations vertelt u in de workshop hier alles over: BIM als een ondersteunende verkooptool. Maar ook over de andere voordelen van BIM; tekeningen zijn altijd up-to-date en je kunt gegevens snel verwerken.
     
 2. BIM in de voorbereiding (Canon)
  De bouwwereld transformeert in hoog tempo, waarbij het delen van informatie centraal staat. Ketensamenwerking en efficiënt informatiemanagement tussen diverse projectpartners is cruciaal. Nieuwe werkmethodieken zoals BIM en Lean dragen hieraan bij. Maar hoe werken teams in het bedrijfsleven veelal samen aan projecten? Traditioneel worden vaak flipovers, whiteboards, post-its en prints gebruikt tijdens brainstormsessies en vergaderingen. Door gebruik te maken van slimme technologie kan dat veel efficiënter. Met innovatieve technologieën zijn we in staat BIM-sessies en vergaderingen te digitaliseren waardoor de effectiviteit wordt verhoogd. Tijdens deze workshop laat Canon zien hoe visuele samenwerking BIM kan versterken.
 3. BIM in de uitvoering (Cad & Company)
  Het hebben van een BIM model heeft veel voordelen tijdens het ontwerpen en coördineren van een gebouw. Je hoort vaak ‘Clash sessies’, VR beleving en het verkrijgen van inzicht. Maar wat kan je met BIM in de fase daarna. Aan de hand van een aantal praktijkcases en mogelijkheden laten wij zien hoe er gewerkt kan worden met BIM in de fase ná het ontwerp en hoe je een meerwaarde kan zijn voor de gebouweigenaar.


Datum & locatie

 • 6 november 2018 | Van der Valk hotel Tilburg
 • 15 november 2018 | Van der Valk hotel Duiven
 • 22 november 2018 | Van der Valk hotel Oostzaan/Amsterdam
 • 27 november 2018 | Bouwend Nederland Zoetermeer
      

Heeft u nog geen uitnodigingen ontvangen maar wilt u graag aanwezig zijn? Stuur een mailtje aan evenementen@bouwendnederland.nl.


INFORMATISERING VAN DE BOUWKETEN

Over de auteur

A. (Arjan) Walinga

Accountmanager