Jong Bouwend Nederland - Leiderschap en Visie - hoe communiceer ik met impact?

Door Yvonne van Zijl , 22 september 2015

Jong Bouwend Nederland - Leiderschap en Visie - hoe communiceer ik met impact?

Avondcollege door Prof. Dr. Daan Stam op 14 oktober 2015

Het belooft een mooie avond te worden op woensdag 14 oktober 2015! De samenwerking tussen JBN regio Zuid en de Rotterdam School of Management, Erasmus University, heeft geleid tot een interessant college voor leden van Jong Bouwend Nederland en Bouwend Nederland. Meer dan ooit staan ondernemers voor de uitdaging aan medewerkers en opdrachtgevers duidelijk te maken waar ze voor staan en wat hun toegevoegde waarde is. JBN regio Zuid is dan ook blij om dit college over leiderschap en visie te kunnen aanbieden.


Inhoud college en programma

Het is belangrijk om een heldere strategie en een aantrekkelijk visie te ontwikkelen. Maar als we onze boodschap niet goed overbrengen, dan valt alles in duigen. Dus hoe communiceer je effectief? Hoe kan je een visie presenteren en overbrengen om er voor te zorgen dat medewerkers je vertrouwen en je volgen? In dit college zal Prof. Daan Stam ingaan op verschillende leiderschapstypen en toelichten hoe charisma en emotie kunnen bijdragen aan een presentatie met impact. Aan de hand van de bekende speech die Ds. Martin Luther King in 1963 hield in Washington (‘I have a dream’), zullen we ontdekken hoe een aantrekkelijke visie op een effectieve manier overgebracht kan worden.

Prof. Dr. Daan Stam is Associate Professor of Innovation Management aan Rotterdam School of Management, Erasmus University (RSM). Hij doet onderzoek naar leiderschap en communicatie, met name in innovatie en operationeel management. Daan is betrokken bij het Erasmus Centre for Leadership Studies

Het programma is als volgt:

  • 18.30 uur Ontvangst en registratie
  • Vanaf 19.00 uur:
  • Welkom door Mark Slob, voorzitter Jong Bouwend Nederland regio Zuid
  • Welkom door Klaas Wassens, Exec Director Parttime Master Bedrijfskunde
  • College door Prof. Dr. Daan Stam, Associate Professor of Innovation Management
  • 21.00 uur Afsluiting en borrel

Locatie, aanmelden en kosten

Het college vindt plaats op woensdag 14 oktober bij de Rotterdam School of Management, Erasmus University. Het adres is: Burgemeester Oudlaan 50, Bayle Building J 3-21, 3062 PA Rotterdam.
De leden van Jong Bouwend Nederland en Bouwend Nederland uit de regio’s Zuid en Randstad Zuid ontvangen per e-mail een uitnodiging met aanmeldmogelijkheid. Kom je niet uit deze regio of heb je de uitnodiging niet ontvangen maar wil je toch deelnemen? Neem dan contact op met Yvonne van Zijl, regio Zuid via 013 5350510 of y.vanzijl@bouwendnederland.nl.

Jong Bouwend Nederland en Rotterdam School of Management bieden het college kosteloos aan.

Extra voor JBN RZ

Dit avondcollege vormt een mooie opmaat naar de management training van 17 november aanstaande, die in het teken staat van je persoonlijke presentatie naar klanten toe. De uitnodiging voor deze bijeenkomst volgt uiteraard nog. Ben je echter nu al voornemens aan deze training deel te nemen, dan is deelname aan het college van 14 oktober van harte aanbevolen!


ONDERNEMERSCHAP EN INNOVATIE

Over de auteur

Y. (Yvonne) van Zijl

Beleidsmedewerker