Suze Gehem verkozen tot Duurzame Bouwvrouw 2015

Door Helen Visser , 25 september 2015

Suze Gehem verkozen tot Duurzame Bouwvrouw 2015

Suze Gehem, medeoprichter van De Groene Grachten, is verkozen tot Duurzame Bouwvrouw 2015. Linda van Leeuwen, technische ontwikkelaar bij BAM Woningbouw ontving de Aanstormend Talent Award. Maxime Verhagen reikte beide awards uit.

Maxime Verhagen gaf aan dat de awards voor duurzame bouwvrouwen in het leven zijn geroepen omdat in geen enkele sector de verhouding man-vrouw zo scheef is als in de bouw. En de bouw gebaat is bij een evenwichtige mix van mensen en karakters, de bouwsector kan wel wat vrouwelijk fingerspitzengefühl gebruiken.

De awards werden uitgereikt tijdens het Seminar ‘De Groene Uitdaging’ onderdeel van de Dutch green Building Week. De jury keek onder andere naar uitzonderlijke prestaties die de bouwvrouw levert op het gebied van duurzaamheid, op hoe ze de business op duurzame wijze naar economisch rendement leidt en een goede balans vindt tussen people, planet en profit.

Suze Gehem is winnaar geworden van de Duurzame Bouwvrouw Award 2015. Zij is medeoprichter van De Groene Grachten, een organisatie die zich onder andere tot doel stelt monumentale panden te verduurzamen. De Groene Grachten wil de Amsterdamse binnenstad duurzaam maken. De grachtengordel bestaat al 400 jaar. Hoe kunnen de panden op een innovatieve manier worden aangepast zodat ze energiebesparend zijn maar ook hun cultuurhistorische waarden behouden, waardoor ze makkelijk nóg 400 jaar meegaan?

Linda van Leeuwen, BAM, won de Aanstormend Talent Award. Als technisch ontwikkelaar en werkvoorbereider heeft zij gewerkt aan de technische ontwikkeling en realisatie van Nul-op-de-Meter (NOM) renovatieconcepten. Binnen de Stroomversnelling heeft BAM in 2014, woningen in bewoonde toestand getransformeerd naar Nul-op-de-Meter. 55 woningen in Heerhugowaard en 42 woningen in Soesterberg. Dit succes is te danken aan diverse innovaties op product en proces.(energiemodule, bewonerscommunicatie, glaswanden in badkamer, keuken en toilet, etc.

De Duurzame Bouwvrouw is een initiatief van Dubotechniek Bedrijven (VolkerWessels), Cobouw, Dutch Green Building Council en Bouwend Nederland. Deze prijs is bedoeld als stimulans voor de vrouwelijke manager op weg naar een vooraanstaande positie.


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUW CIRCULAIRE ECONOMIE

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager