Update dec 2017 Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

Door Helen Visser , 11 december 2017

Update dec 2017 Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" geeft een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden. Bouwbedrijven kunnen hiermee klanten adviseren over hun financieringsmogelijkheden energiezuinig (ver)bouwen.

De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" is in 2013 door Bouwend Nederland gelanceerd en wordt periodiek ge-update. December 2017 is deze aangepast. De belangrijkste wijzigingen worden in onderstaand artikel aangegeven.

Technisch is het mogelijk energiezuinig, neutraal of zelfs leverend te (ver)bouwen. Steeds meer mensen willen een energiezuinig(er) comfortabele woning. Maar het verkrijgen van financiering voor verbouwen of bouwen is lastig. Veel partijen weten de financiële mogelijkheden die er wel zijn vaak niet te vinden

Er bestaan diverse regelingen en financieringsconstructies energiezuinig (ver)bouwen. De Financieringswijzer geeft een overzicht van deze financieringsconstructies. Naast subsidies wordt aangegeven welke tijdelijke regelingen er zijn en welke financiële producten banken aanbieden.
Naast nieuwe links en aanpassingen van bestaande zijn de grootste wijzigingen in de update van december 2017:

Particulieren

  • Bij Hypotheekrente gekoppeld aan energielabel geldt bij de Triodos bank een extra korting van 0,1% bij een EPC van 0,39 of lager en een korting van 0,2% bij een EPC van 0,19 of lager.
  • Woning met een energie-index of EPC lager dan nul met een minimale energieopwekking (afhankelijk van type woning) komen in 2018 ook in aanmerking voor de verruiming van de hypotheek. Links naar de wijzigingen voor het hypothecair krediet 2018 zijn toegevoegd.
  • Het rentepercentages van de Energiebespaarlening, is met 0,1% gedaald. .
  • ISDE aanvraag wijzigt. In 2018 (gegevens subsidie nog niet bekend) moeten particulieren de aanvraag van subsidie binnen 3 maanden na inkoop indienen, dit was 6 maanden.

Woningcorporaties/vastgoedbeleggers

  • Geen grote wijzigingen ten opzichte van de laatste update van maart 2017.


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUW

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Programmamanager Duurzaamheid