Update Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

Door Helen Visser , 28 september 2015

Update Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen

De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" geeft een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden. Bouwbedrijven kunnen hiermee klanten adviseren over hun financieringsmogelijkheden energiezuinig (ver)bouwen.

De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" is in 2013 door Bouwend Nederland gelanceerd en wordt periodiek ge-update. September 2015 is deze aangepast. De belangrijkste wijzigingen worden in onderstaand artikel aangegeven.

Technisch is het mogelijk energiezuinig, neutraal of zelfs leverend te (ver)bouwen. Steeds meer mensen willen een energiezuinig(er) comfortabele woning. Maar het verkrijgen van financiering voor verbouwen of bouwen is lastig. Veel partijen weten de financiƫle mogelijkheden die er wel zijn vaak niet te vinden

Er bestaan diverse regelingen en financieringsconstructies energiezuinig (ver)bouwen. De Financieringswijzer geeft een overzicht van deze financieringsconstructies. Naast subsidies wordt aangegeven welke tijdelijke regelingen er bestaan en welke financiƫle producten banken aanbieden.
Naast een aantal nieuwe links en aanpassingen van bestaande zijn de grootste wijzigingen in de update van september 2015:

Particulieren

  • De Tijdelijke Btw-verlaging is gestopt per 01 juli 2105. De arbeidskosten bij het isoleren van de woning blijven wel onder het 6%-tarief vallen. 
  • De rente van de Energiebespaarlening is gedaald naar 2,6% voor leningen met een looptijd van 7 jaar. Voor leningen met een looptijd van 10 jaar is dit gedaald naar 2,9%. 
  • De regeling VvE Energiebespaarlening is toegevoegd. Vanaf heden kunnen ook VvE’s gebruik maken van een aantrekkelijke lening om energiebesparende investeringen te financieren.

Woningcorporaties/vastgoedbeleggers

  • Per 01 september 2015 gelden er aanvullende eisen bij de aanvraag voor de Stimuleringsregeling energieprestatie huursector (STEP) en de Fonds Energiebesparing Huursector (FEH) om de kwaliteit te verhogen. Hiervoor is een verwijzing opgenomen

Klik HIER voor de Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUW

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager