Veel bezoekers verwacht bij Nationale Duurzame Huizen Route

Door Helen Visser , 22 oktober 2015

Veel bezoekers verwacht bij Nationale Duurzame Huizen Route

Door de toenemende aandacht voor energiebesparing en het klimaat is de populariteit van de Nationale Duurzame Huizen Route sterk gegroeid. In drie jaar tijd staat de teller van deelnemende woningen op bijna 500. Dit jaar vindt de Duurzame Huizen Route plaats op zaterdag 7 en 14 november. In heel Nederland stellen weer een groot aantal huiseigenaren vrijwillig hun huis open. Zij laten zien hoe zij hun huis duurzamer hebben gemaakt.

Bezoekers die vorig jaar een huis bezochten, reageerden enthousiast: “Fantastisch en heel inspirerend. Ik heb er nu een veel beter beeld bij wat ik zelf zou kunnen doen.” Bezoekers stelden vragen die ze altijd al hadden willen stellen over de warmtepomp of zonnepanelen, energieverbruik, etc. Veel bezoekers hebben na afloop van een bezoek goede ideeën opgedaan om zelf aan de slag te gaan.

Grote variatie in huizen

De organisatie denkt dat het succes van de Duurzame Huizen Route mede komt doordat er zo’n groot en gevarieerd aanbod is. “We maken geen selectie van huizen, iedereen mag meedoen en dat maakt dat er voor bezoekers veel te kiezen is” stelt Eva Petra Simon, organisator van de Duurzame Huizen Route. Of je nu op zoek bent naar ervaringen met warmtepompen, schapenwolisolatie of een energieneutraalhuis, het is allemaal te zien en te ervaren. Ook dit jaar verwacht de organisatie weer veel bezoekers.

Inschrijven

Bezoekers dienen zich aan te melden via www.duurzamehuizenroute.nl zodat huiseigenaren weten hoeveel mensen zij kunnen verwachten.

Organisatie

De Duurzame Huizen Route wordt jaarlijks georganiseerd door initiatiefnemer Majada Projectmanagement en mede mogelijk gemaakt door een groot aantal Nederlandse gemeenten en een aantal regionale Rabobanken.


DUURZAAMHEID

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager