Stuit adopteert Basisscholen en geeft gastlessen

Door Marjan Brinkman , 26 oktober 2015

Stuit adopteert Basisscholen en geeft gastlessen

Op 13 en 14 oktober hebben de kinderen van groep 5 en 6 van de Basisschool de Aventurijn uit Maasdijk gastles gekregen door medewerkers van Aannemingsbedrijf Stuit. Tijdens de gastles hebben ze geleerd over de wereld van de GWW (Grond-, Weg en Waterbouw).

Maar het is niet bij luisteren gebleven. De kinderen hebben ook actief gewerkt aan oefeningen met meten in hoogte met een laser en het maken van straatwerk. Dit werd door de kinderen gedaan bij de werklocatie van onze straatmakers. Hier konden de kinderen direct zien hoe het werk in ‘het echt’ gaat. Om dit mogelijk te maken droegen alle kinderen een veiligheidshesje en werden er strenge veiligheid regels afgesproken met de kinderen.

Hiermee was de ochtend nog lang niet voorbij voor de kinderen. Om het technisch inzicht van de kinderen verder te stimuleren, is er in de klas gewerkt aan opdrachten om bruggen en paalwoningen te bouwen. Deze oefeningen kwamen uit de Techniektorens. De kinderen hebben met volle inzet de opdrachten uitgevoerd. Ze hebben met plezier geleerd hoe je een sterke en stabiele constructie bouwt.

Momenteel voert Stuit in Maasdijk werkzaamheden uit. Ze zijn bezig om een wijk te herstraten. Deze werkzaamheden hebben een lange doorlooptijd. Om de kinderen bewust te maken van de werkzaamheden die in hun buurt plaatsvinden, hebben medewerkers van Stuit ze meegenomen naar de werklocatie.

De kinderen waren erg enthousiast en hebben op een heel nieuwe manier kennis gemaakt met ‘een zandbak’. Het zand diende dit keer als ondergrond om de stenen op te leggen en de riolering in te verwerken.

Het waren geslaagde dagen waarbij de kinderen nieuwe waardering voor techniek, de riolering en de straten hebben gekregen.ONDERWIJS EN OPLEIDING

Over de auteur

M. (Marjan) Brinkman

Accountmanager Kennispartners en Strategische Partners