Maxime Verhagen bracht werkbezoek aan Drenthe

Door Redactie, 12 februari 2016

Maxime Verhagen bracht werkbezoek aan Drenthe

Op 11 februari 2016 bracht Maxime Verhagen een werkbezoek aan de provincie Drenthe. Hij werd ontvangen door het voltallige bestuur van Bouwend Nederland afdeling Drenthe en ging met hen de provincie in.

Als eerste werd het project Bentinckspark in Hoogeveen bezocht, samen met wethouder Vos en de aannemers Goossen te Pas Bouw en Hunebouw. Als projecteis stelde de gemeente het stimuleren van de plaatselijke werkgelegenheid en het toepassen van SROI (het inzetten van mensen met een lange afstand tot de arbeidsmarkt).

’s Middags begaf het gezelschap zich naar het rioleringsproject kruising Weerdingestraat-Noordeind in Emmen. Tussen het Noordeind (nabij de bioscoop) en het veel lager gelegen Oranjekanaal wordt door aannemer Hoornstra Nieuw-Buinen een 1900 meter lange rioolbuis in de grond gestopt. De buis komt op een diepte van ruim 10 meter te liggen en moet de wijk Emmermeer en een deel van het centrum voorgoed verlossen van wateroverlast na hevige regenval.

Daarna werd het project reconstructie kruispunt Hondsrugweg in Emmen bezocht. Voor aannemer De Roo Wegenbouw is dit een grote uitdaging. Het verkeer blijft tijdens de uitvoering van de weg gebruik maken en er is de enorme tijdsdruk in verband met de aanstaande opening van het nieuwe dierenpark Wildlands Adventure Zoo.

Ten slotte kreeg Verhagen een rondleiding bij Prysmian Draka Emmen, waar Buursema’s Bouwbedrijf de uitbreiding van de fabriek realiseert. Door deze uitbreiding komt er een stuk werkgelegenheid naar de regio vanwege verhuizing van Amsterdam naar Emmen.

Verhagen sloot de dag af in Hotel Ten Cate Emmen met een discussie en gesprek met afdelingsleden van Bouwend Nederland en relaties van Drentse gemeenten.
Onderwerp was hoe de leden de samenwerking met gemeenten zien bij het aangaan van projecten met vergunningtrajecten en hoe ver het bedrijfsleven wil gaan in het nemen van risico’s.Contactpersoon bij dit bericht

Alja Vos

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Noord