11de Dag van de Straatmaker op 19 maart

Door Anne-Fokke de Vries , 17 maart 2016

11de Dag van de Straatmaker op 19 maart

Noteer alvast in uw agenda: op zaterdag 19 maart organiseert de Vakgroep Ondernemers Bestratend Nederland (OBN) samen met Bouwend Nederland voor de elfde keer de Dag van de Straatmaker. Het evenement vindt plaats op het terrein van Bouwend Nederland aan de Zilverstraat in Zoetermeer.

Daar kunt u bovendien de zinderende spanning live meemaken van het NK Straatmaken voor Vakvolwassenen en demonstraties bijwonen van de nieuwste en slimste innovaties in de branche op het Demo-Doe-terrein. Handwerk en mechanisch straten in één evenement.

De Dag van de Straatmaker heeft altijd in de nazomer plaatsgevonden. Nu is gekozen om het evenement in het vroege voorjaar te organiseren, zodat u met eigen ogen kunt aanschouwen dat straatmaken een vak is voor alle seizoenen!

NK Staatmaken voor Vakvolwassenen

In het NK Straatmaken voor Vakvolwassenen, dat als een rode draad door het evenement loopt en reeds op vrijdag 18 maart 2016 begint, zetten acht teams uit alle windstreken twee dagen hun tanden in een uitdagend stuk straatwerk, pal naast het hoofdkantoor van Bouwend Nederland. Elk team moet een eigen opdracht uitvoeren: een speciaal ontworpen patroon van zes bij vier meter. De moeilijkheidsgraad is hoog, maar de winnaar mag zich dan ook Nederlands kampioen noemen! Zaterdag om 15.00 uur is de jurering, waarna de winnaars worden bekroond. U bent zaterdag uiteraard van harte welkom om de teams bezig te zien en aan te moedigen.

Demo-Doe-terrein

Op zaterdag is ook vanaf 09.30 uur het Demo-Doe-terrein geopend voor publiek. Materiaal- en materieelleveranciers hebben hier hun nieuwste producten en slimste innovaties verzameld op het gebied van mechanisch bestraten. U kunt het hier van dichtbij bekijken en uitproberen! En welke jongere wil niet even achter het stuur kruipen van een grote shovel? Kinderen meenemen dus!
De Dag van de Straatmaker vindt voor het eerst plaats in het vroege voorjaar. Daarmee wil de bestratingsbranche laten zien dat bestraten een vak is dat bijna het hele jaar door kan plaatsvinden. En als het wat frisjes is, we serveren de hele dag warme versnaperingen.

Inschrijven

U kunt zich aanmelden door rechtstreeks een email sturen naar Hawa Ozcan van Bouwend Nederland met vermelding van uw bedrijfsnaam en het aantal personen dat komt. U krijgt dan een bevestiging met daarin nadere informatie over deze Dag van de Straatmaker.Over de auteur

A.F.J. (Annefokke) de Vries

Beleidsmedewerker