Geslaagd Building Futures Event

Door Redactie, 17 februari 2016

Geslaagd Building Futures Event

Op 11 februari was het al vroeg lekker druk in De Nieuwe Stad in Amersfoort. Het platform Jong Professionals Verenigd organiseerde voor het tweede achtereenvolgende jaar een groots event. In het  platform werken de jongerenclubs van Bouwend Nederland, Uneto-VNI, TVVL, FMN, NVDO en NVTG samen.

Om 7.30 uur verzamelde 200 jongeren voor de Trend Update van Fountainheads. Daarna was het de beurt aan Wienke Giezeman van TheThingNetwork. Zijn verhaal over de ontwikkeling van LoRaWAN inspireerde enorm. Eyeopeners zijn de snelheid waarmee het netwerk nu uitbreidt en de openheid van Wienke om kennis te delen. Zijn uitspraak `je bent eigenlijk al te laat als de oplossing evident is`, zet de jongeren aan het denken.

Hierna  konden de deelnemers kiezen. Onder het motto je mist meer dan je mee kunt maken, was het zaak om de passende keuze te maken uit het ruime aanbod. Werd het een lezing over Quantified Workspace, ET3 Tube Transport, de robot als mens of de beveiliger van de toekomt of toch een bezoekje aan de Toekomst Markt. Hier presenteerde zich o.a. het robot voetbalteam van Tech United  TU Eindhoven, het permanent future lab, Baxter de zorgrobot en Robot Security Systems.

De afsluiting van de ochtend werd verzorgd door de hoofdsponsor  ING sector Bouw. Zij presenteerde hun rapport over de impact van de technologische vernieuwing in de bouw- en installatiesector. Lotte de Koning vertelde het succesverhaal van de Soccer Robots. Het Nederlandse team dat wel wereldkampioen werd! Tot slot was het podium aan Lennart Graaf van de Dutch Windwheel. De perfecte afsluiter van het informatieve en inspirerende event.Contactpersoon bij dit bericht

Yvonne Hiddink

Bedrijfsadviseur Sociale Zaken