Update Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen maart 2016

Door Helen Visser , 14 maart 2016

Update Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen maart 2016

De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" geeft een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden. Bouwbedrijven kunnen hiermee klanten adviseren over hun financieringsmogelijkheden energiezuinig (ver)bouwen.

De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" is in 2013 gelanceerd en wordt periodiek ge-update. Maart 2016 is deze aangepast. De belangrijkste wijzigingen staan in onderstaand artikel.

Technisch is het mogelijk energiezuinig, neutraal of zelfs leverend te (ver)bouwen. Steeds meer mensen willen een energiezuinig(er) comfortabele woning. Maar het verkrijgen van financiering voor verbouwen of bouwen is lastig. Veel partijen weten de financiƫle mogelijkheden die er wel zijn vaak niet te vinden

Er bestaan diverse regelingen en financieringsconstructies energiezuinig (ver)bouwen. De Financieringswijzer geeft een overzicht van deze financieringsconstructies. Naast subsidies wordt aangegeven welke tijdelijke regelingen er bestaan en welke financiƫle producten banken aanbieden.

Naast nieuwe links en aanpassingen van bestaande zijn de grootste wijzigingen in de update van maart 2016:

Particulieren

• De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is toegevoegd. In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels
• Het kabinet stelt 10 miljoen extra beschikbaar voor de Energiebespaarlening waardoor de rentetarieven per direct verlaagd zijn. De energiebesparende maatregelen zijn uitgebreid.
• De Verruiming van de hypotheek bij een nul-op-de-meter is verhoogd van € 25.000 naar € 27.000.
• De website van de SVN Duurzaamheidslening is volledig vernieuwd. Verwijzingen, rentestanden, tekst en rekenvoorbeelden zijn aangepast.

Woningcorporaties/vastgoedbeleggers

• Bij de STEP regeling is de overgang van energielabel naar Energie-Index verwijderd. Vanaf heden geldt alleen nog de Energie-Index. Link toegevoegd van wijziging in de Staatscourant wegens wijziging extra waarborgen subsidie-aanvraag.
• De Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) is toegevoegd. In 2016 is er € 70 miljoen subsidie beschikbaar voor warmtepompen, zonneboilers, pelletkachels en biomassaketels

Klik HIER voor de Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUW

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager