Het gebruik van smartphones blijft groeien: heeft u al een responsive website?

Door Roeland Contzé , 14 maart 2016

Het gebruik van smartphones blijft groeien: heeft u al een responsive website?

Uit onderzoek is gebleken dat in 2015 37% van het totaal aantal websitebezoeken van mobiele devices afkomstig is. Dit is een groei van 18% ten opzichte van 2014. In Nederland kwam 38,51% van alle websitebezoeken vanaf een mobiel device.

Afname gebruik tablets

De groei van het gebruik van smartphones staat in verband met een vermindering van het gebruik van tablets. De gemiddelde afname was 7%. Een mogelijke verklaring voor deze vermindering is omdat ‘schermen van smartphones groter worden’. Consumenten kopen nu niet alleen meer een smartphone én een tablet, maar kiezen voor een ‘phablet’. Ze gebruiken alleen dit device, met een groter scherm, voor het browsen op Internet.

Responsive website

Responsive betekent vrij vertaald ‘reactief’, maar waar reageert zo’n reactieve website nu eigenlijk op? Of u een responsive website nu bekijkt op een pc, tablet of smartphone: de website anticipeert op het type apparaat en met name het schermformaat waarmee u de website bezoekt. Informatie wordt grafisch zo ingedeeld dat voor iedere bezoeker de optimale gebruikservaring wordt gecreëerd.

Ledenvoordeelpartner Mach3Builders

Als lid van Bouwend Nederland kunt u via onze ledenvoordeelpartner Mach3Builders gratis en eenvoudig uw professionele website in elkaar ‘klikken’ met Blockwise. Deze website is snel, goed vindbaar en vanzelfsprekend responsive! U downloadt uw Blockwise website 100% gratis. U kunt deze online zetten waar u dat wilt. U kunt deze publiceren met één klik naar de hostprovider van uw keuze. Hosting kan uiteraard ook via Blockwise, dit kost u met het ledenvoordeel slechts € 9,95 per maand.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.blockwise.nl.

Naast zelfbouw kunt u bij Mach3Builders ook terecht voor volledige ontzorging, klik hier voor meer informatie. U kunt de heer Wouter Onis van Mach3Builders ook rechtstreeks benaderen via 010 8208890 of via info@mach3builders.nl.


INFORMATISERING VAN DE BOUWKETEN

Over de auteur

R.M.H. (Roeland) Contzé

Manager Ledenvoordelen