Dijkstra Draisma en Dura Vermeer winnen Duurzaam Bouwen Awards

Door Helen Visser , 23 maart 2016

Dijkstra Draisma en Dura Vermeer winnen Duurzaam Bouwen Awards

Op Building Holland zijn de Duurzaam Bouwen Awards 2016 uitgereikt. Onder andere Dijkstra Draisma en Dura Vermeer vielen in de prijzen.

In de categorie gemeente/regio ging gemeente Amersfoort er met de prijs vandoor. Amersfoort hanteert een integrale benadering van duurzaamheid, goede ambities en het brede draagvlak binnen de organisatie.

Oost Flevoland Woondiensten (OFW) kreeg de eerste prijs in de categorie corporaties. In deze categorie lagen de deelnemers dicht bij elkaar. OFW is gekozen tot winnaar. OFW heeft mooie, duurzame projecten, goede implementatie van duurzaamheid in de organisatie en houdt haar koppositie op het gebied van duurzaamheid goed vast.

De winnaar in de categorie Bouwpartij is Bouwgroep Dijkstra Draisma B.V. Dijkstra Draisma heeft een grote verscheidenheid aan activiteiten op het gebied van duurzaamheid, zeker in relatie tot de grootte van het bedrijf. Ook heeft ze een zeer goed voorbeeldproject gerealiseerd en de vooruitstrevende visie, en uitwerking daarvan, om van aannemer naar aanbieder gaan.”

Ook Dura Vermeer kwam als winnaar naar voren, in de categorie: Partij met (bijna) Nul-op-de-meter renovatieaanpak voor gestapelde bouw (NeZeR). De jury loofde Dura Vermeer voor hun zeer goed doordachte renovatieconcept dat zich inmiddels ook in de praktijk bewezen heeft.

Het volledige juryrapport van de Nederlandse Duurzaam Bouwen Awards 2016 is beschikbaar op de website.


DUURZAAMHEID

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager