Bouworiëntatiedag 11 april studenten Civiele Techniek Windesheim

Door Redactie, 19 april 2016

Bouworiëntatiedag 11 april studenten Civiele Techniek Windesheim

Op maandag 11 april ontving Van Gelder namens de Bouw en Oriëntatie dagen van Bouwend Nederland Regio Oost ruim 70 eerstejaars Civiele Techniek studenten van de Hogeschool Windesheim.

  

Van Gelder ontving de studenten in het informatiecentrum van het project ‘Centrale As’. Na een hartelijk ontvangst en welkomstwoord, waarin de studenten kennis maakten met het bedrijf Van Gelder en de lopende projecten, schetste Van Gelder het arbeidsperspectief voor afgestudeerde hbo’ers, en startte de aanbestedingsgame.

Tijdens de aanbestedingsgame daagde Van Gelder de studenten uit om in 45 minuten een voorstel uit te brengen voor een toekomstige rotonde. In groepen van vijf werd er hard gewerkt, creatieve oplossingen bedacht en realistische voorstellen uitgebracht. Het leidde zelfs tot op de cent na een gelijk aanbestedingsvoorstel. De winnaar werd bepaald door kop of munt. Na de game was het tijd om kennis te maken met het project ‘de Centrale As’ en het nieuw te bouwen Aquaduct onder het prinses Margriet Kanaal. Tijdens de rondleiding kregen de studenten ruim de tijd om indrukken op te doen en vragen te stellen. Na de intensieve rondleiding werd er een heerlijke lunch geserveerd en vertrokken de studenten moe, voldaan en sommige met een stageplek op zak terug naar school.

De kracht van deze dag liet zich mooi omschrijven door de meegereisde docent Civiele Techniek van Windesheim; een concrete opdracht op locatie maakt dat studenten weten waar ze het voor doen en van wie ze graag willen leren; het bedrijfsleven.

Van Gelder, namens Bouwend Nederland Regio Oost en Hogeschool Windesheim bedankt voor het openstellen van jullie deuren, het vrijmaken van jullie professionals en creatieve game.

  


BEROEPSONDERWIJS EN HOGER ONDERWIJS

Contactpersoon bij dit bericht

Anne de Jonge

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Oost