Bijeenkomst Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN) - 21 juni Driebergen

Door Helen Visser , 23 mei 2016

Bijeenkomst Zeer Energiezuinige Nieuwbouw (ZEN) - 21 juni Driebergen

Bouwend Nederland, NEPROM, NVB en Aedes bereiden met het platform ‘Zeer Energiezuinige Nieuwbouw’ (ZEN) de sector voor op de wettelijke verplichting tot bijna energie neutrale bouw vanaf 2020. Deelnemers aan het platform ZEN, waaronder tientallen Bouwend Nederland leden, bouwen nu al woningen die voldoen aan de energieprestatie-eisen per januari 2021. In de platformbijeenkomsten wisselen we de nieuwste inzichten uit.

De bijeenkomst op 21 juni gaat in op de wettelijke eisen die vanaf januari 2021 gaan gelden, de BENG-eisen (Bijna Energie Neutrale Gebouwen). Verder is er aandacht voor rijksbeleid, gezondheid, Nul-op-de-Meter en Passiefhuis. De bijeenkomst staat open voor alle leden van Bouwend Nederland.

Plenaire inleidingen

  • Harm Valk (Nieman RI) - BENG-eisen en Gestapelde Bouw
  •  Meindert Smallenbroek (Ministerie EZ) - Rijksbeleid op gebied van energie, saldering en energie in de toekomst.

Interactieve deelsessies in kleinere groepen

  • Werksessie Bewonerscommunicatie: Maarten Markus (AM) discussie over bewonerscommunicatie en presentatie brochure. Sessievoorzitter: Helen Visser (Bouwend Nederland).
  • Werksessie Marketing: Invulling nog te bepalen. Sessievoorzitter: Jan Fokkema (NEPROM)
  • Werksessie Gezond wonen door goed bouwen: Willem Koppen over waarop we moeten letten bij de uitvoering om gezondheidsklachten en -claims te voorkomen. Sessievoorzitter: Claudia Bouwens (Lente-akkoord).
  • Kennissessie NOM: Met Ivo Opstelten (Platform 31) en Onno Dwars (VolkerWessels Vastgoed). Sessievoorzitter: Maarten Georgius (Aedes).
  • Kennissessie PassiefHuis. Met Carl-peter Goossen (BouwNext groep BV). Sessievoorzitter: Leendert Meijers (NVB).
  • Kennissessie BENG uitkomsten verder uitgediept. Met Harm Valk (Nieman Raadgevende Ingenieurs). Sessievoorzitter Claudia Bouwens (Lente-akkoord

De bijeenkomst vindt plaats op 21 juni 2016. Locatie: Antropia, Landgoed de Reehorst, Hoofdstraat 8 Driebergen. De lunch staat klaar vanaf 12.30 uur. Het programma duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Na afloop is er gelegenheid om na te praten onder het genot van een drankje en een hapje.

 Voor wie en hoe aanmelden?
Alle leden van Aedes, Bouwend Nederland, NEPROM en NVB, ook als u zich (nog) niet heeft aangemeld voor het ZEN-platform. Deelname is kosteloos. U ontvangt na aanmelding een bevestiging en een week voor aanvang een programma, deelnemerslijst en routebeschrijving. U kunt het programma bekijken en u aanmelden via de link: www.lente-akkoord.nl/aanmelden-zen-platformbijeenkomst-op-dinsdag-21-juni/

Voor meer informatie over deze bijeenkomst kunt u contact opnemen met Claudia Bouwens, programmaleider Lente-akkoord: cb@lente-akkoord.nl. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van het Lente-akkoord. Heeft u vragen over uw aanmelding? Mail dan naar info@lente-akkoord.nl


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUW

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager

Contactpersoon bij dit bericht

Helen Visser

Accountmanager Sectie Bouw Middelgroot