Bouw Inspiratiedag maakt kinderen warm voor bouw en techniek; vrijdag 3 juni in Veenendaal

Door Redactie, 31 mei 2016

Bouw Inspiratiedag maakt kinderen warm voor bouw en techniek; vrijdag 3 juni in Veenendaal

Ongeveer 500 basisschoolleerlingen van groep 7 en 8 maken vrijdag 3 juni op een leuke manier kennis met bouw en techniek. In het centrum van Veenendaal organiseren de afdelingen Veenendaal en Zuid-West Veluwe van Bouwend Nederland en het Platform Onderwijs en Arbeidsmarkt Valleiregio (POA) voor de tweede keer een zogeheten Bouw Inspiratiedag. Het doel is meer kinderen enthousiast maken voor een carrière in de bouw of techniek.

In samenwerking met tal van onderwijsinstellingen en circa 60 deelnemende bedrijven wordt een toekomstig bouwterrein tussen de Wolweg en de Brouwersgracht in Veenendaal (nabij de Corridor) omgedoopt tot een ‘bouwgerelateerd pretpark’. ‘‘We willen laten zien dat de bouw een innovatieve sector is, daarom is er aandacht voor bijvoorbeeld 3D-printen, virtual reality, moderne machines, noem maar op.
Het is mooi om te zien hoe groot het enthousiasme is bij deelnemende partijen. En dat zijn zeker niet alleen aannemers, maar ook bijvoorbeeld asbestsaneerders, architecten en installateurs’’, vertelt Pascal Arts, één van de drijvende krachten achter de Bouw Inspiratiedag.

De leerlingen, afkomstig uit de FoodValley (o.m. de gemeente Nijkerk), worden per touringcar gehaald en gebracht en kunnen zich twee uur lang vermaken op het terrein. ‘‘We hopen dat deze dag ertoe bijdraagt dat meer kinderen en jongeren kiezen voor een baan in de bouw of techniek. De economie trekt aan en naar verwachting zullen deze sectoren profiteren. Maar tegelijkertijd dreigt er een tekort aan arbeidskrachten’’, vertelt Arts.

Onder leiding van Joop Korteland zullen wethouders, schoolbesturen en ondernemers het gesprek aangaan om te kijken hoe ondernemers, onderwijs en overheid er gezamenlijk voor kunnen zorgen dat kinderen wel kiezen voor een baan in de bouw.’

De dag is inmiddels volgeboekt. Maar scholieren en andere geïnteresseerden kunnen op zaterdag 4 juni terecht op dit terrein tijdens de officiële Dag van de Bouw. Ook dan zijn er tal van activiteiten en wordt zelfs de bouwplaats van het appartementengebouw door Bouwbedrijf Osnabrugge open gesteld.

Zie ook het volgende artikel: Nijkerk Nu


ONDERWIJS EN OPLEIDING

Contactpersoon bij dit bericht

Anne de Jonge

Adviseur Onderwijs & Arbeidsmarkt Regio Oost