Renault onthult eerste zelfrijdende auto

Door Roeland Contzé , 02 juni 2016

Renault onthult eerste zelfrijdende auto

Zelfrijdende auto’s: een onderwerp dat de laatste tijd veelvoudig in het nieuws komt en volop in ontwikkeling is. Een bijzonder positieve ontwikkeling, want autonoom rijden brengt vele voordelen met zich mee. Het is veiliger, geeft de berijder meer tijd achter het stuur voor andere dingen en is stresslozer.

De toekomst van autonoom rijden

Nederland wil zich als testland op de kaart zetten en is voorzitter van de Europese Unie dit jaar. Onlangs kwamen daarom 28 Europese Transport Ministers bijeen in het Maritiem Museum in Amsterdam om de introductie van autonoom rijden voor te bereiden. Het resulteerde in het ondertekenen van de ‘Declaration of Amsterdam’. Een belangrijke stap in de ontwikkeling van autonoom rijden en voor autofabrikanten een mooi moment om de laatste technieken te presenteren.

De autonoom rijdende Espace

Uiteraard was Renault van de partij en werden de eerste demonstratiemodellen van de autonoom rijdende Espace onthuld. Na de persconferentie kregen de Europese ministers de gelegenheid om een rit mee te maken naar het Maritiem Museum naar het EYE in een van de aanwezige demonstatiemodellen. Zo reed Melanie Schulz van Haegen, minister van Infrastructuur en Milieu mee in de autonome Renault Espace en werden de handen los gelaten op de snelweg.

Benieuwd naar de autonome Renault Espace? Ook Rob Kamphues kreeg gelegenheid om uitgebreid kennis te maken. Bekijk hier zijn bevindingen in de video!

Kijk ook op de website voor meer informatie over het ledenvoordeel met Renault.


DUURZAAMHEID

Over de auteur

R.M.H. (Roeland) Contzé

Manager Ledenvoordelen