Update MVO-zelfscan voor bouwbedrijven: snel inzichtelijk wat uw bedrijf doet aan MVO!

Door Helen Visser , 29 juli 2016

Update MVO-zelfscan voor bouwbedrijven: snel inzichtelijk wat uw bedrijf doet aan MVO!

Steeds meer opdrachtgevers vragen bouw- en infrabedrijven of en wat zij aan Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) doen. Bouwend Nederland heeft daarom twee jaar geleden een praktische online MVO zelfscan voor bouwbedrijven gelanceerd. Inmiddels is de zelfscan door ruim 300 bedrijven gebruikt om MVO-rapportages op te stellen. Juli 2016 is de scan geactualiseerd. In het najaar organiseert Bouwend Nederland twee MVO cursussen voor leden op basis van de zelfscan.

Met de MVO-zelfscan kunnen bedrijven snel een overzichtelijk rapport opstellen over wat ze aan MVO of duurzaamheid doen. Steeds meer opdrachtgevers vragen hierom. Tevens geeft de scan opties voor extra MVO-activiteiten. Deze MVO-kansen worden inclusief praktische tips en voorbeelden opgenomen in een interne MVO-actielijst.

De MVO-zelfscan bevat vragen over Medewerkers, Milieu, Klanten, Maatschappij, Ketensamenwerking en MVO-beleid. De scan bestrijkt alle kernthema’s van ISO 26000, de internationale richtlijn voor maatschappelijke verantwoordelijkheid van organisaties.

De scan is dit jaar uitgebreid met een vraag over vervoer van bouwmaterialen en extra opties voor duurzame bouwmaterialen. Bij de tips zijn inspirerende voorbeelden uit de praktijk en links naar praktische hulpmiddelen zoals de Top 10 zuinige auto’s toegevoegd.

In het najaar organiseren Bouwend Nederland en Stimular MVO-cursussen voor bouw- en infrabedrijven waarin aan de hand van de MVO-zelfscan maatregelen en ervaringen worden uitgewisseld.

Klik HIER voor de MVO zelfscan voor bouw- en infrabedrijven.


DUURZAAMHEID CIRCULAIRE ECONOMIE DUURZAAMHEIDSINSTRUMENTEN

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager