Advies: benut deze nieuwe mogelijkheden

Door Helen Visser , 14 september 2016

Advies: benut deze nieuwe mogelijkheden

Bouwend Nederland adviseert bedrijven om klanten te wijzen op de nieuwe subsidiemaatregel en aan te haken op de publiciteit vanuit de overheid en branchevereniging. Als klanten de boodschap van verschillende kanten horen, is de kans groter dat zij er gebruik van zullen maken en bij u terecht komen. Geef de informatie ook wanneer de klant er niet rechtstreeks naar vraagt of wanneer het werk op het eerste oog niet direct verband houdt met verduurzamen. Immers, onbekend maakt onbemind. Huiseigenaren staan namelijk het meest open voor verduurzamingsmaatregelen wanneer ze al bezig zijn met een verbouwingsklus.

Uit onderzoek bleek dat huiseigenaren meer gestimuleerd moeten worden om hun woning energiezuiniger en duurzamer te maken. Bouwend Nederland-voorzitter Maxime Verhagen heeft daar eerder voor bij de overheid aan de bel getrokken. Verhagen pleitte voor “Gunstige belastingmaatregelen, subsidies én veel meer overheidsvoorlichting." Aan deze oproep heeft de overheid nu gehoor gegeven.

Er is een gunstige lening beschikbaar, er is nu ook een interessant subsidie-aanbod én op korte termijn start er een campagne. Haak daar bij aan! In contacten met klanten kunt u wijzen op het belang van verduurzaming van woningen door een combinatie van maatregelen. Consumenten denken nog te vaak aan enkelvoudige maatregelen, bijvoorbeeld zonnepanelen, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of een nieuwe CV ketel. De nieuwe maatregel maakt het mogelijk verschillende ingrepen financieel aantrekkelijk te laten realiseren.


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager