Actualiteit marktverkenning WGA, Ziektewet en Verzuim

Door Roeland Contzé , 20 september 2016

Actualiteit marktverkenning WGA, Ziektewet en Verzuim

Eerder hebben wij u gemeld dat de verzekeringsmarkt voor zowel WGA, Ziektewet en Verzuim sterk verandert en er grote verschillen zijn in de oplossingen die verzekeraars per januari aanstaande kunnen of willen bieden. Daarom hebben wij een marktonderzoek laten doen en een tender uitgeschreven op deze risico’s.

Deze marktverkenning heeft tot resultaat dat wij per 1 januari 2017 een gewijzigd aanbod in het ledenvoordelenprogramma voor u hebben.

Voor de verzuimverzekering hebben wij overeenstemming met zowel Loyalis als De Goudse verzekeringen. Met beide kunt u ook de combinatie maken met het Verzuimloket bij ArboDuo. Bent u nog niet aangesloten bij ArboDuo / ArboNed en wilt u gebruik maken van het Verzuimloket, dient u uw huidige arbodienst voor 1 oktober op te zeggen.

Voor het WGA-eigenrisicodragen en voor het Ziektewet-eigenrisicodragen hebben wij overeenstemming met De Goudse Verzekeringen*.

Dit betekent dat de lopende mantel WGA ERD-verzekering bij Loyalis per 31 december 2016 wordt beëindigd. Datzelfde geldt voor de mantel Ziekengeldverzekering bij Nationale Nederlanden.

Indien u eventuele verlengingsvoorstellen die u ontvangt, wilt vergelijken met het aanbod binnen onze mantels, kunt u gebruik maken van het antwoordformulier Bouwend Nederland WGA ERD verzekeringen of het antwoordformulier Bouwend Nederland verzuimverzekeringen gebruiken. U kunt ook rechtstreeks contact opnemen met onze partner Meeùs Bouw & Infra op 020-3018 728 of een e-mail sturen naar voordeel@bouwendnederland.nl.

*Voor bedrijven tot 30 werknemers geldt daarbij de verplichte combinatie met de verzuimverzekering.Over de auteur

R.M.H. (Roeland) Contzé

Manager Ledenvoordelen