Gezocht: BouwBazen van regio Amersfoort

Door D.A.M. (Daniëlla) Traa , 19 oktober 2016

Gezocht: BouwBazen van regio Amersfoort

Bouwend Nederland afdeling Amersfoort daagt scholen en leerlingen in de regio Amersfoort uit voor de BouwBazen challenge 2017. Middelbare scholen en MBO’s in de regio Amersfoort mogen het beste bouwidee voor hun school of directe leefomgeving bedenken met het thema duurzaamheid. Een windmolen gemaakt van afval, een energiezuinige chillplek; alles is mogelijk en niets is te gek. En het mooie is: het blijft niet alleen bij een idee.

Afdeling Amersfoort van Bouwend Nederland gaat er namelijk voor zorgen dat het winnende project daadwerkelijk gebouwd wordt. Vanuit de afdeling wordt er 5.000 euro beschikbaar gesteld om het winnende idee uit te voeren.

Daniëlla Traa vertelt namens afdeling Amersfoort over BouwBazen: “Ook vorig jaar is een zelfde soort actie uitgerold in het kader van ons 100 jarig bestaan. Dat leverde zoveel positiviteit en enthousiasme van leerlingen, scholen en ouders, dat er besloten is hier een vervolg aan te geven. Inmiddels doet ook gemeente Amersfoort mee. Zij hebben een subsidie aan het project toegekend vanuit het toekomstfonds Onderwijs-Arbeidsmarkt.

De achterliggende gedachte van de BouwBazen challenge, is om jongeren te enthousiasmeren voor de bouw. Er dreigt een personeelstekort te ontstaan binnen de bouw, van ontwerp/ontwikkeling tot timmerlieden en projectleiders. We dachten: hoe kunnen we jongeren nou beter inspireren, dan door een challenge uit te schrijven waarbij zij uit worden gedaagd om iets leuks te bedenken voor hun eigen school of leefomgeving?”

Ideeën pitchen

Vanaf 7 november tot 31 maart kunnen de plannen in worden gezonden, die vervolgens worden beoordeeld door een jury. De vijf beste ideeën mogen vervolgens hun concepten komen pitchen voor de jury, die een winnaar zal kiezen tijdens de BouwBazen Awards. “Direct nadat er een ontwerp is bekroond tot winnaar, kan er - eventueel met behulp van Bouwend Nederland - gebouwd gaan worden”, aldus Traa.

Enthousiaste scholen

Het ROC Midden Nederland, de winnaar van 2016 loopt inmiddels warm voor de actie. Er kunnen ook meerdere klassen per school deelnemen. En scholen die eventueel nog mee willen doen, zijn ook nog steeds van harte welkom. “Het zou hartstikke leuk zijn als er nog meer scholen meedoen met de actie, aanmelding is nog mogelijk!”

Meer informatie

Kijk voor meer informatie op de website van BouwBazen: www.bouwbazen.nlOver de auteur

D.A.M. (Daniëlla) Traa