Energie besparen doe je nu

Door Helen Visser , 21 oktober 2016

Energie besparen doe je nu

‘Energie besparen doe je nu’ is de campagne van de Rijksoverheid om meer woningen energiezuinig te maken. Energie besparen kan door betere isolatie van dak, gevel, vloer en ramen, en door warmtepompen, zonneboilers, ventilatie met warmteterugwinning en zonnepanelen.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen energie besparen en zelf duurzame energie opwekken belangrijk vinden, maar er vaak niet toe komen om maatregelen te nemen. Hoofddoel van de campagne is de barrières rondom energiebesparing te verlagen en de urgentie verhogen. De campagne richt zich daarbij op huiseigenaren die wel al maatregelen overwegen, maar die nog niet hebben genomen. Op de campagnewebsite worden de belangrijkste vragen van eigenwoningbezitters beantwoord en ze worden geholpen bij het maken van een offerte-aanvraag.

Het doel is zoveel mogelijk huiseigenaren te bewegen daadwerkelijk energiebesparende maatregelen toe te passen: voor meer wooncomfort, voor een lagere energierekening en voor een beter milieu. Daarvoor zijn televisiecommercials en radiospots gemaakt.

De campagne duurt tot en met 2018. In de eerste fase ligt de nadruk op het verbeteren van de isolatie van woningen. Later kan de aandacht van de campagne verschuiven, bijvoorbeeld naar andere energiebesparende maatregelen of naar specifieke doelgroepen.

Voor deze campagne werkt het Rijk samen met Milieu Centraal, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast werkt het Rijk samen met diverse partners uit het bedrijfsleven waaronder Bouwend Nederland.


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager