Bereken jouw isolatie-subsidie

Door Helen Visser , 24 oktober 2016

Bereken jouw isolatie-subsidie

Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen vanaf 15 september subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. Inmiddels staan ook de rekentools voor de Subsidie energiebesparing eigen huis online. Hiermee kan iedereen vooraf de subsidie zelf berekenen.

Er is een rekentool voor particulieren eigenaar-bewoners en Vereniging van Eigenaren (VvE's). U kunt deze vinden op de site van RVO. De berekening Subsidie Energiebesparing Eigen Huis is bedoeld ter informatie.

Ruim 60 miljoen subsidie voor energiebesparing eigen huizen

Huiseigenaren die zelf in hun huis wonen, kunnen vanaf 15 september subsidie van het Rijk krijgen voor energiebesparende maatregelen. Ze moeten dan minstens twee verschillende soorten isolatie van voldoende omvang toepassen: van dak, gevel, vloer/bodem, spouwmuur of hoogrendementsglas aanbrengen.

De subsidie bedraagt ongeveer 20 procent van de marktconforme isolatiekosten. Ook verenigingen van eigenaren (VvE’s) kunnen voor hun complex met koopwoningen subsidie krijgen voor isolatie. Daarnaast is er voor VvE’s subsidie voor energieadvies, het maken van een duurzaam meerjarig onderhoudsplan en begeleiding.

Energie besparen doe je nu

Om consumenten te wijzen op de subsidiemaatregelen en de mogelijkheden om energie te besparen, is de Rijksoverheid de campagne ‘Energie besparen doe je nu’ gestart.

Uit onderzoek blijkt dat veel mensen energie besparen en zelf duurzame energie opwekken belangrijk vinden, maar er vaak niet toe komen om maatregelen te nemen. Hoofddoel van de campagne is de barrières rondom energiebesparing te verlagen en de urgentie verhogen. De campagne richt zich daarbij op huiseigenaren die wel al maatregelen overwegen, maar die nog niet hebben genomen. Op de campagnewebsite worden de belangrijkste vragen van eigenwoningbezitters beantwoord en ze worden geholpen bij het maken van een offerte-aanvraag.

Voor deze campagne werkt het Rijk samen met Milieu Centraal, Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Daarnaast werkt het Rijk samen met diverse partners uit het bedrijfsleven waaronder Bouwend Nederland.

Kijk voor meer informatie op www.energiebesparendoejenu.nl


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW MARKT

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager