Update Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen oktober 2016

Door Helen Visser , 25 oktober 2016

Update Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen oktober 2016

De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" geeft een overzicht van de huidige financieringsmogelijkheden. Waaronder de subsidie energiebesparing eigen huis die september 2016 is ingegaan. Bouwbedrijven kunnen hiermee klanten adviseren over hun financieringsmogelijkheden energiezuinig (ver)bouwen.

De "Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen" is in 2013 gelanceerd en wordt periodiek ge-update. Oktober 2016 is deze aangepast. De belangrijkste wijzigingen worden in onderstaand artikel aangegeven.

Technisch is het mogelijk energiezuinig, neutraal of zelfs leverend te (ver)bouwen. Steeds meer mensen willen een energiezuinig(er) comfortabele woning. Maar het verkrijgen van financiering voor verbouwen of bouwen is lastig. Veel partijen weten de financiële mogelijkheden die er wel zijn vaak niet te vinden

Er bestaan diverse regelingen en financieringsconstructies energiezuinig (ver)bouwen. De Financieringswijzer geeft een overzicht van deze financieringsconstructies. Naast subsidies wordt aangegeven welke tijdelijke regelingen er bestaan en welke financiële producten banken aanbieden.

Naast een aantal nieuwe links en aanpassingen van bestaande zijn de grootste wijzigingen in de update van oktober 2016:

Particulieren

  • De subsidie energiebesparing eigen huis is toegevoegd. Particuliere woningeigenaren ontvangen een subsidie indien er minimaal 2 energiebesparende maatregelen worden genomen.
  • De subsidie energiebesparing eigen huis is er ook voor VvE’s, woon coöperaties en woonverenigingen en is opgenomen onder subsidie energiebesparing VvE.

Woningcorporaties/vastgoedbeleggers

  • De STEP regeling is aangepast. De subsidiebedragen zijn verhoogd, de looptijd is verlengd en renovaties naar een zeer energiezuinige woning komen nu ook in aanmerking voor subsidie.
  • Er zijn nieuwe samenwerkingen toegevoegd onder Ketensamenwerkingen

Klik hier voor de Financieringswijzer Energiezuinig (ver)bouwen


DUURZAAMHEID ENERGIEZUINIGE BESTAANDE BOUW ENERGIEZUINIGE NIEUWBOUW

Over de auteur

H. (Helen) Visser

Accountmanager