Bouwer Dick van Well nieuw lid van de RvC pensioenreus APG

Door Kees Scheepens , 22 november 2016

Bouwer Dick van Well nieuw lid van de RvC pensioenreus APG

Dick van Well, voormalig bestuursvoorzitter van Dura Vermeer, is benoemd als nieuw lid van de RvC van APG.

Dick van Well (1948) heeft ruim 35 jaar ervaring in diverse management en bestuurlijke posities bij Dura Vermeer. Hij was daar geruime tijd voorzitter van de hoofddirectie en later voorzitter van de Raad van Bestuur. Sinds 2012 is hij lid van de RvC bij Dura Vermeergroep N.V. Verder is hij onder meer lid van de RvC bij Stedin Netbeheer BV en Multi Corporation BV.

De grote kennis van Dick van Well in het bedrijfsleven en in het bijzonder de bouwsector en zijn ervaring op het gebied van strategisch kostenmanagement, productontwikkeling en marketing dragen verder bij aan de nagestreefde diversiteit in de samenstelling van de RvC van APG Groep.
Het benoemen van een commissaris die inhoudelijk affiniteit met de bouw(wereld) heeft, is belangrijk voor APG en Bouwend Nederland. BpfBOUW is immers een grote opdrachtgever van APG. Bouwend Nederland is dan ook zeer verheugd met zijn komst.

APG Groep werkt voor ongeveer 40.000 werkgevers en verzorgt het pensioen voor één op de vijf gezinnen in Nederland (circa 4,5 miljoen deelnemers). APG belegd voor haar opdrachtgevers momenteel circa 444 miljard euro. APG Groep heeft vestigingen in Heerlen, Amsterdam, Brussel, New York en Hong Kong.

Met deze benoeming bestaat de raad van commissarissen van APG Groep uit de volgende leden: Bart Le Blanc (voorzitter), Pieter Jongstra (vice-voorzitter), Edith Snoeij, Maes van Lanschot, Roger van Boxtel, Claudia Zuiderwijk en Dick van Well.


PENSIOEN

Over de auteur

L.C.A. (Kees) Scheepens CPE

Sr. Beleidsmedewerker Bedrijfsvoering & Dienstverlening