Nederlandse innovatie veilig verkeer internationaal bekroond

Door Roeland Contzé , 28 november 2016

Nederlandse innovatie veilig verkeer internationaal bekroond

Juist op de dag dat verkeersminister Schultz van Haegen-Maas bekijkt of een verbod op het direct bedienen van de smartphone in de auto haalbaar is, maakt Bouwend Nederland een nieuw ledenvoordeel bekend: SafeDrivePod.

Volgens Melanie Schultz is het bedienen van de smartphone in de auto een groot probleem. "Je ziet nu automobilisten die voortdurend de aandacht op de telefoon in de houder richten in plaats van op de weg. Dus we moeten verder kijken. Verbieden is een optie", zegt ze tegen onder andere het AD.

Nieuw ledenvoordeel

Bouwend Nederland lanceert daarom voor haar leden het ledenvoordeel SafeDrivePod. De SafeDrivePod is een complete oplossing die ervoor zorgt dat het scherm van de smartphone volledig is geblokkeerd tijdens het rijden, met uitzondering van de navigatie en de belfunctie. Uniek aan de SafeDrivePod is dat de werkgever een bericht krijgt wanneer de SafeDrive-functie handmatig wordt uitgezet. Diverse leasemaatschappijen en grote bouwondernemers hebben inmiddels interesse in de SafeDrivePod getoond.

Essentieel

Roeland Contzé, manager Ledenvoordelen bij Bouwend Nederland: “Het aantal ongevallen als gevolg van het gebruik van mobiele telefoons neemt enorm toe. Dat moet omlaag! Ook zien we in toenemende mate dat verzekeraars het gebruik van de smartphone gelijk scharen aan alcoholgebruik in het verkeer. Dat maakt dit nieuwe ledenvoordeel essentieel. Het gaat om veiligheid van weggebruikers én van mensen die aan de weg werken.”

Prijs voor mobiliteitsmanagement

SafeDrivePod heeft onlangs de International Fleet Industry Award gewonnen. Deze prijs beloont innovaties op het gebied van (internationaal) mobiliteitsmanagement.

Meer informatie vindt u op www.Safedrivepod.com


VEILIG WERKEN

Over de auteur

R.M.H. (Roeland) Contzé

Manager Ledenvoordelen