Let op: Gewijzigd beleid verzekeraars bij verlengingsvoorstellen WGA-eigenrisicodrager!

Door Roeland Contzé , 29 november 2016

Mogelijk heeft u enige tijd geleden al een verlengingsvoorstel voor uw WGA-eigenrisicodragersverzekering ontvangen. De verzekeraars gaven daarbij aan dat, als u hiervan géén gebruik wilde maken, u niets hoefde te doen. Zij hanteerden een negatieve optie: niet op het voorstel reageren betekende een teruggang naar het UWV van drie jaar. Dat beleid hebben meerdere verzekeraars nu gewijzigd.

Verzekeraars vonden het risico te groot dat werkgevers die vergeten te reageren of te laat een beslissing nemen, onbedoeld voor drie jaar terugkeren naar het UWV. Om dit te voorkomen, hebben verzekeraars besloten de negatieve optie om te keren: niet op het voorstel reageren, betekent dat uw WGA-eigenrisicodragersverzekering wordt voortgezet.

Wilt u dit niet en besluit u terug te keren naar het UWV, dan moet u uw WGA-eigenrisicodragers-verzekering zelf opzeggen. O.a. Nationale Nederlanden, de Amersfoortse en de Goudse voeren dit gewijzigde beleid. Loyalis heeft haar beleid niet gewijzigd. Reageert u niet op het verlengingsvoorstel van Loyalis, keert u wel per 01-01-2017 voor 3 jaar wel terug naar het UWV.

Wilt u WGA-eigen risicodrager blijven? Denk dan aan de Bouwend Nederland mantel bij De Goudse verzekeringen. Klik hier voor meer informatie.Over de auteur

R.M.H. (Roeland) Contzé

Manager Ledenvoordelen