Beyond Technology Festival

Door Redactie, 26 januari 2017

Beyond Technology Festival

De meeste festivals gaan door tot in de kleine uurtjes, maar het Beyond Technology Festival op 20 januari jl. startte in de vroege uurtjes. Dit festival georganiseerd door de jongeren verenigingen van Bouwend Nederland, Uneto-VNI, TVVL, FMN, NVDO en NVTG is het netwerk voor jonge professionals die te maken hebben met de gebouwde omgeving.

Thomas Rau, ondernemer, architect, inspirator, innovator en visionair opent het festival met zijn verhaal over de universele rechten van materialen. Thomas laat zich in zijn handelen leiden door wat er in de toekomst nodig is en niet door wat nu haalbaar is. In zijn presentatie geeft hij hier een aantal kenmerkende voorbeelden van en zijn uitspraken schudden de aanwezigen wakker. Na een kleine drie kwartier heb je stof tot nadenken voor dagen.

Daarna start de keuzestress. Het programma zonder pauze dwingt de deelnemer om keuzes te maken. De silent disco, een techniek die met behulp van koptelefoons het mogelijk maakt dat er meerdere sprekers tegelijk op één podium staan, draagt hier zeker aan bij. En er val genoeg te kiezen. Wordt het Eibert Draisma met de poëzie van technologie of de sociale robots van Marcel Heerdink. Big data door Ralph van den Heuvel of het verhaal van Pim Schachtschabel.

Rond lunchtijd is de afsluiter in handen van Martijn Aslander en na zijn oproep om toch vooral slimmer te werken zit het derde festival van de Jong Professionals Verenigd er op. Tot volgend jaar hoeven de deelnemers niet te wachten. Via de Meetup groep staan zij met elkaar in contact. Kijk op www.jongprofessionalsverenigd.nl voor meer informatie over de Meetup app.


CIRCULAIRE ECONOMIE

Contactpersoon bij dit bericht

Yvonne Hiddink

Bedrijfsadviseur Sociale Zaken