Bezoek blikvanger aan het water tijdens Dag van de Bouw

Door Diny van Hal , 02 februari 2017

Bezoek blikvanger aan het water tijdens Dag van de Bouw

De Dag van de Bouw zit er weer aan te komen. Op zaterdag 20 mei laten leden van Bouwend Nederland, UNETO-VNI, de Aannemersfederatie en VNconstructeurs zien tot welke bouwtechnische hoogstandjes zij in staat zijn. Inmiddels heeft het tiende project zich reeds aangemeld: Pontsteiger. Het is een van de grootste en hoogste woongebouwen van Amsterdam.

Gevestigd aan de Houthaven, maakt Pontsteiger een belangrijk deel uit van de transformatie van het inspirerende leefgebied. Architectenbureau Arons & Gelauff heeft het reusachtige gebouw ontworpen. Floor Arons: “In dit gebouw combineren we de nieuwste bouwtechnieken met de ambachtelijkheid van het oudste familiebedrijf van Nederland. Met Koninklijke Tichelaar uit Makkum ontwikkelden we voor de bakstenen prachtige glazuren in verschillende tinten, exclusief voor Pontsteiger.”

Wat het gebouw zo uniek maakt is de overvloed aan ruimte, licht en water. De 252 huurwoningen en 66 koopwoningen hebben het mooiste uitzicht, de beste zonligging en een optimale woonindeling.
De imposante afmetingen – het brugdeel van acht verdiepingen bevindt zich op 60 meter hoogte – en het glansrijke uiterlijk maken het gebouw tot een nieuwe blikvanger van de stad.

Het binnengebied van Pontsteiger bevat verschillende soorten horeca en andere voorzieningen, allemaal verzameld op een sfeervol plein. Het plein is zo ontworpen, dat het niet alleen prettig is om er te lopen of zitten, maar ook nog een mooie aanblik biedt als je er vanaf een hoger gelegen etage op neerkijkt. Reden genoeg dus om een van de meest spraakmakende nieuwbouwprojecten van onze hoofdstad te bezoeken.

Ponsteiger wordt gerealiseerd door de bouwcombinatie Dura Vermeer/De Nijs Pontsteiger VOFOver de auteur

D. (Diny) van Hal

Communicatie