Bent u straks ook Bewust Veilig?

Door Charles Verheyen , 07 februari 2017

Bent u straks ook Bewust Veilig?

Hoe zorgt ú ervoor dat uw medewerkers veilig de dag doorkomen, en aan het einde van elke dag weer gezond naar huis gaan? Een veilige werkplek lukt alleen wanneer iedereen er bewust mee bezig is. Maar hoe vergroot je dit bewustzijn? Hoe zorgt u ervoor dat iedereen de regels ook naleeft?

Jaarlijks willen Bouwend Nederland, Uneto-VNI en Aannemersfederatie daarom elke derde vrijdag van maart met alle medewerkers en de ketenpartners stilstaan bij onze veiligheid. In 2017 zijn we daarom op vrijdag 17 maart Bewust Veilig. Doet u mee?

Op vele bouwplaatsen verspreid door heel het land wordt op vrijdag 17 maart stilgestaan bij de veiligheid van íedereen die zich op de bouwplaats bevindt. Veilig en gezond werken is een verantwoordelijkheid van alle partijen in de keten. Samen zorgen we voor veilige arbeidsomstandigheden. Concurreren op veiligheid is onacceptabel. Veel beter is het dat bouw- en techniekbedrijven, opdrachtgevers en ontwerpers samenwerken en zo nog veiligere werkomstandigheden creëren. Want ongeacht of je nu uitvoerder, timmerman, vlechtwerker of opdrachtgever bent; een bouwplaats brengt nu eenmaal risico’s met zich mee. Praat daarover met elkaar, zodat iedereen weet hoe we de bouwplaats zo veilig mogelijk maken en houden.

Meld je aan!

Doe mee, haak aan! Laat zien dat u veiligheid ook hoog in het vaandel heeft. Diverse leden hebben al laten weten mee te doen en op vrijdag 17 maart ‘Bewust Veilig’ te zijn. U ook? Meld u dan vandaag nog aan bij c.verheyen@bouwendnederland.nl

We helpen u graag!

Voor deelnemers aan Bewust Veilig hebben we een campagnekit samengesteld. Daarin zitten posters, stickers en natuurlijk mag een EHBO-kit niet ontbreken! De campagnekits helpen u om op vrijdag 17 maart het gesprek met elkaar aan te gaan. De eerste 100 bedrijven die zich bij ons aanmelden, ontvangen de promotiematerialen kosteloos van ons. Daarnaast staan op de website www.bewustveilig.com animaties over veilig werken, links naar toolboxen én artikelen waarin KAM-medewerkers vertellen hoe zíj dagelijks met veiligheid bezig zijn.

Kijk voor meer informatie, aanmelden én inspiratie op www.bewustveilig.com.


ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID VEILIG WERKEN

Over de auteur

Charles Verheyen

Beleidsadviseur Veiligheid en arbeidsomstandigheden