Samen BEWUST VEILIG op 17 maart 2017!

Door Charles Verheyen , 13 februari 2017

Samen BEWUST VEILIG op 17 maart 2017!

Wij willen dat onze medewerkers veilig de werkdag doorkomen en aan het eind ervan weer gezond naar huis gaan. Maar een veilige werkplek is niet een ‘natuurlijk’ gegeven: daar moet je – samen en met elkaar – bewust aan werken!

Bouwend Nederland, Uneto-VNI en de Aannemersfederatie willen jaarlijks elke derde vrijdag van maart met alle medewerkers en de ketenpartners stilstaan bij de noodzaak van veiligheid in onze branche. In 2017 zijn we daarom op vrijdag 17 maart Bewust Veilig. Doet u ook mee?

Op vele bouwplaatsen verspreid door het land wordt op 17 maart stilgestaan bij de veiligheid van íedereen die zich op de bouwplaats bevindt. Samen zorgen we voor veilige arbeidsomstandigheden.
Concurreren op veiligheid is niet acceptabel. Het is natuurlijk veel beter wanneer bouw- en techniekbedrijven, opdrachtgevers, ontwerpers en onderaannemers gezamenlijk zorgen voor een veilige werkplek. Praat er met elkaar over en vergroot zo het onderling bewustzijn voor veiligheid.

Meld je aan!

Doe mee, haak ook aan! Laat zien dat u veiligheid ook hoog in het vaandel heeft. Vele leden hebben al laten weten mee te doen en op 17 maart Bewust Veilig te zijn. U ook? Meld u dan vandaag nog aan op www.bewustveilig.com.

Op deze site vindt u ook animaties over veilig werken, links naar toolboxen en andere relevante sites. Ook treft u een aantal interviews aan met KAM-medewerkers die vertellen hoe zij dagelijks met veiligheid bezig zijn.

Campagnekit

De eerste 100 bedrijven die zich aanmelden, ontvangen een gratis campagnekit. Daarin zitten posters, stickers en natuurlijk een EHBO-kit (voorzien van het Bewust Veilig-logo).
Via de site kunt u ook zelf de posters downloaden en uitprinten.

Kijk dus voor meer informatie, aanmelden én inspiratie op www.bewustveilig.com


ARBEIDSOMSTANDIGHEDEN EN VEILIGHEID VEILIG WERKEN

Over de auteur

Charles Verheyen

Beleidsadviseur Veiligheid en arbeidsomstandigheden