Inzetbaarheidsprijs voor slimme transport- en montagemachines

Door Marieke van der Post , 13 februari 2017

Inzetbaarheidsprijs voor slimme transport- en montagemachines

Montarent & Wall-Linq dragen het beste bij aan Duurzame Inzetbaarheid, vond de jury van Volandis. Daarom wonnen zij afgelopen vrijdag de eerste prijs van de DIA Innovation Award, met hun innovatieve machines voor transport en montage in de afbouw. De tweede prijs ging naar stofbestrijder Klop Innovations, met hun slimme, schone circulaire oplossingen. De derde plaats was voor Variphone, producent van gehoorbeschermers, in-ear-monitors en communicatiesystemen.

Ook was er een eervolle vermelding voor 12Build, een zelflerende en zelfsturende organisatie die de talenten van haar medewerkers leidend voor de functie laten zijn.
Dit was de eerste uitreiking van de DIA Innovation Award. Zowel een publieks- als een vakjury brachten tijdens de Bouwbeurs hun stem uit. Bezoekers van de beurs konden al wandelend een Duurzame Inzetbaarheidsroute volgen langs de genomineerden voor de DIA Innovation Award.
Montarent & Wall-Linq ontwikkelden de Ergotrailer en de Ergo Lifter, waarmee gipsplaten getransporteerd en gemonteerd kunnen worden zonder te tillen, te dragen, te duwen of te trekken. "We behalen 100% reductie op fysieke belasting. En bij het monteren is dit 80%”, legt directeur van Montarent Cor Koopmans uit.

Duurzaam inzetbaar

Volandis is het kennis- en adviescentrum voor duurzame inzetbaarheid in de bouw- en infrasector en is opgericht door de cao-partners. Duurzame inzetbaarheid gaat bij Volandis over de thema’s Werk veilig, Houd plezier en Kijk vooruit. DIA-adviseurs gaan met werkgevers en werknemers in gesprek over veilig en gezond werken (Werk veilig), het behouden en/of verhogen van werkplezier (Houd plezier) en de toekomst van de werknemer of het bedrijf in de bouw en infra (Kijk vooruit).
Genomineerden voor de DIA Innovation Award werden onder andere beoordeeld op hun impact op (één van) deze thema’s. Daarnaast werd gekeken naar de innovatiekracht, de toepasbaarheid van de dienst(verlening) of het product, het economisch rendement, de schaalbaarheid en de communicatie.

Nog lang en gelukkig

Naast de Duurzame Inzetbaarheidsroute en de uitreiking van de DIA Innovation Award, organiseerde Volandis nog meer op de Bouwbeurs.
Samen met Cobouw en de Bouwbeurs, was er bijvoorbeeld het Nationaal Debat ‘En we bouw(d)en nog lang en gelukkig!’. Deelnemers waren: Karin Rog, Ton Borst (beide Bouwend Nederland) Karlien Haak, Piet Fortuin, Piet Koppelaar, Peter Roos, Fred Sijmonsbergen, Hans van der Spek en Tjeerd Willem Hobma. Onder leiding van Thomas van Belzen en Joost Zwaga, journalisten van de Cobouw, gingen zij in discussie over stellingen met betrekking tot duurzame inzetbaarheid in de bouw en infra.
Lees meer op: www.volandis.nl/debat.Over de auteur

M.J.T.P. (Marieke) van der Post

Beleidsadviseur Onderwijs en Arbeidsmarkt